Lovitură în cazul Caracal. Avocatul Tonel Pop contestă probele din dosar: ”E noaptea minții, o bătaie de joc incredibilă”

Publicat: 24/12/2019 | 15:37

Alte momente tensionate în cazul Caracal. Avocatul Tonel Pop susține că va contesta probele din dosar și îi acuză pe procurori că nu mai știu cine a luat unele declarații.

Avocatul Tonel Pop a mers la DIICOT pentru a studia ”trei acte cerute în mod express” , numai că avut parte de surprize. Conform declarațiilor pe care le-a făcut la România TV, nu i-a fost prezentat niciunul dintre cele trei documente, explicația fiind aceea că nu sunt de găsit. Mai mult, avocatul spune că procurorii nu mai sunt siguri dacă au luat, vreodată, declarațiile incriminate.

„Am venit astăzi la DIICOT pentru a studia trei acte cerute în mod expres, printre care declaraţia lui Arete, declaraţia cuscrului lui Dincă, procesul verbal de ridicare a imaginilor de la faţa locului de pe camere. Precizez că nici măcar unul dintre aceste documente nu mi-a fost prezentat, sub aspectul că nu le găsesc,  nu le regăsesc, să le caut eu singur. Iar de unele declaraţii nu mai sunt siguri că le-au luat vreodată. Nu-şi mai asumă că le-au luat declaraţiile. (…) În general nu se mai ştie nimic… Este noaptea minţii, o bătaie de joc incredibilă”, a declarat Tonel Pop.

Tonel Pop: ”Este mult mai grav!”

În ceea ce privește o eventuală eliberare a lui Gheorghe Dincă, avocatul Tonel Pop spune că acesta nu poate fi pus în libertate. Însă transmite că există, totuși, și un risc.

„Nu cred că va fi pus în libertate. Îl vor acuza de alte infracțiuni, eventual de viol, răpire. Nu cred că îl vor lăsa în libertate. Dar nulitatea unor acte de procedură pot să-l achite la un moment dat, ceea ce este mult mai grav!”, a declarat avocatul, potrivit antena3.ro.