Lovitură dură pentru medicii care vor să-și dea demisia! Preavizul a fost prelungit la 45 de zile

Publicat: 02/04/2020 | 16:26

Lovitură dură pentru medicii care vor să-și dea demisia! Guvernul vrea să se asigure că nu vom râmâne fără medici în criza noului virus, iar preavizul a fost prelungit la 45 de zile.

Este vorba despre mai multe acte normative care vizează situația critică generată de pandemia de COVID-19. În primul rând OUG care vizează sistemul sanitar. Prin intermediul acestuia, toată organizarea și administrarea spitalelor e preluată de Ministerul Sănătății, care va decide orice încheiere a unui contract de muncă sau supendare a cadrelor medicale, potrivit Antena 3.

Guvernul vrea să se asigure că nu vom râmâne fără medici în criza noului virus, iar preavizul a fost prelungit la 45 de zile. (CITEȘTE ȘI: FIICA UNEI ASISTENTE DIN SUCEAVA, INFECTATĂ CU COVID-19, FACE MĂRTURII ULUITOARE: ”BOLNAVII SUNT LĂSAȚI SĂ MOARĂ”)

Au fost înregistrate alte 278 noi cazuri de îmbolnăvire

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 278 noi cazuri de îmbolnăvire. În acest moment, la ATI sunt internați 78  de pacienți.

Până astăzi, 2 aprilie, pe teritoriul României, au fost confirmate 2.738 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 267 au fost declarate vindecate și externate  din unități spitalicești: 91 la București, 58 la Timiș, 28 la Iași, 23 la Caraș-Severin, 20 la Prahova, 13 la Constanța, 8 la Dolj, 8 la Cluj, 5 la Brașov, 5 la Galați, 2 la Bihor, 2 Argeș, 1 la Brăila, 1 la Mureș, 1 la Neamț, 1 la Alba.

Totodată, până acum, 94 de persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19, internate în spitale din Dolj, București, Iași, Suceava, Arad, Bacău, Timiș, Cluj, Neamț, Hunedoara, Constanța, Satu Mare, Sibiu, Ialomița, Bistrița-Năsăud, Covasna și Mureș, au decedat.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt  15.407 de persoane. Alte 114.699 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală. Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 28.483 teste.