Lovitură devastatoare pentru Gigi Becali. E vorba de aproape 1 milion €!

Publicat: 23/12/2019 | 22:59

Finanțatorul FCSB a primit decizia judecătorilor cu trei zile înaintea Crăciunului. Lovitură devastatoare pentru Gigi Becali: e vorba de aproape un milion de euro. CANCAN.RO, site-ul nr. 1 din România, vă prezintă, în exclusivitate, toate detaliile unui litigiu care durează de peste un an.

În iulie, Gigi Becali a dat, din nou, în judecată ANAF-ul! Acțiunea se leagă de un conflict mai vechi pe care omul de afaceri îl are cu fiscul.

Este vorba despre scandalul TVA-ului pe care dezvoltatorii imobiliari au fost puși să-l achite retroactiv în perioada 2008-2009. În primă fază, patronul FCSB-ului a arătat că, în intervalul respectiv, tranzacțiile imobiliare erau scutite de TVA prin lege și a reușit să scape de plata a 1,2 milioane de euro.

(VEZI AICI: GIGI BECALI A DAT SPARGEREA LA BANCĂ, IAR NOI AVEM IMAGINILE ”FLAGRANTULUI”!)

Magistrații i-au dat vestea proastă

Gigi Becali a rămas, însă, la ANAF cu o datorie de aproximativ 800.000 de euro. Nu a abandonat lupta și a contestat suma rămasă, ferm convins că dreptatea este de partea lui. Și, cu trei zile înainte de Crăciun, patronul FCSB-ului a primit decizia jucătorilor. Una devastatoare pentru milionar, pe care CANCAN.RO, site-ul nr. 1 din România, o prezintă în exclusivitate.

“Respinge cererea astfel cum a fost precizată, ca neîntemeiată. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor de către grefa instanţei, au stabilit magistrații de la Judecătoria Ilfov.

Gigi Becali se află în litigiu cu ANAF de mai multe luni

(CITEȘTE ȘI: OMUL CARE L-A PUS ÎN GENUNCHI PE GIGI LOCUIEŞTE ÎNTR-UN ANL DIN DRUMUL TABEREI ŞI… )

Firul evenimentelor

În 2009, ANAF l-a pus pe Gigi Becali pe lista românilor care au făcut tranzacții imobiliare fără să plătească TVA. Fiscul a descoperit 53 de cazuri, din care actualul patron al FCSB-ului a câștigat peste 53 milioane de euro. Pentru 13 dintre acestea, latifundiarul din Pipera a fost obligat să achite retroactiv TVA.

În august 2016, datoria lui Gigi Becali către ANAF ajunsese la 9,6 milioane de lei, aproximativ două milioane de euro. Patronul FCSB-ului a făcut, însă, contestație. A scăpat de plata a 1,2 milioane, dar a rămas dator cu încă 800.000 de euro.

(NU RATA: CUM A SCĂPAT GIGI SĂ PLĂTEASCĂ 1 MILION €! L-A SALVAT DICŢIONARUL LIMBII ROMÂNE)

Alte celebrități de pe lista ANAF

Gigi Becali nu a fost singurul om de afaceri cu legături în fotbal al cărui nume a ajuns pe lista ANAF. Acolo s-a mai aflat și Ioan Becali, vărul patronului de la FCSB. Însă datoria acestuia era neînsemnată pe lângă cea a lui Gigi, 2.332 de lei. Care, probabil, a și fost plătită între timp.

De asemenea, unul dintre cei mai mari datornici la fisc era și Robert Negoiţă, fratele lui Ionuţ Negoiţă. Omul de afaceri figura pe listele ANAF cu o datorie de 232 de milioane de euro!

Cine deţine informaţii despre acest subiect este rugat să ne scrie la pont@cancan.ro sau pe Whatsapp la 0741 CANCAN (226.226)