Lovitură de teatru! Starea de urgență nu a fost prelungită în România. Când va fi votat, de fapt, decretul dat de Klaus Iohannis

Publicat: 16/04/2020 | 08:05

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, pe 14 aprilie, decretul potrivit căruia starea de urgență în România va fi prelungită cu încă 30 de zile. Acesta trebuie, însă, în termen de cinci zile, aprobat de Parlament, dar sunt partide care se opun, astfel că se anunță haos total.

VEZI AICI: GIGI BECALI SFIDEAZĂ POLIŢIA! ANUNŢUL CARE VA ÎNFURIA AUTORITĂŢILE: “PE MINE NU POATE SĂ MĂ OPREASCĂ NIMENI! O SĂ MĂ DUC LA BISERICĂ DE PAŞTE”

PSD, Pro România și ALDE ar putea vota împotrivă, astfel că decretul riscă să nu fie aprobat. Noul decret ar urma să prelungească starea de urgență până pe 14 mai.

Biroul Executiv al Pro România a decis să propună parlamentarilor să voteze pentru prelungirea stării de urgenţă numai în măsură în care Preşedintele şi Guvernul răspund pozitiv celor 15 solicitări, în caz contrar votul nostru va fi împotrivă”, a anunţat Victor Ponta, liderul Pro România, partid care solicită ca starea de urgență să fie prelungită doar până pe 1 mai, cu excepţia localităţilor declarate “de pericol maxim”.

PAȘTE. Arhiepiscopul Tomisurilui: „Exprimarea lui Iohannis este ca un soi de blestem. Să nu se mai facă astfel de afirmaţii”

În concluzie, starea de urgență nu a fost prelungită, oficial, în România. Decretul dat de Klaus Iohannis trebuie votat pînă pe 19 aprilie.

Trăgând linie şi adunând, am ajuns la concluzia că va fi nevoie de prelungirea stării de urgenţă. În acest fel, am solicitat Guvernului să vină cu propuneri pentru a fi incluse în acest decret. În cursul acestei săptămâni vom elabora textul decretului şi la începutul săptămânii viitoare voi emite un nou decret care va prelungi starea de urgenţă cu încă o lună de zile”, a afirmat săptămâna trecută Klaus Iohannis.

NU RATA: ULTIMELE CUVINTE ALE LUI MARIAN GIUREA, ȘOFERUL ROMÂN UCIS DE COVID-19 LA PARIS. AFLAT PE PATUL DE SPITAL, BĂRBATUL ERA DISPERAT: “VOR SĂ MĂ BAGE ÎN COMĂ! DOCTORII ĂȘTIA, NIȘTE ÎMPUȚIȚI. SUNT VORBIȚI SĂ OMOARE PE TOATĂ LUMEA!”