Lovitură de teatru în procesul exproprierii lui Gigi Becali. Ce au decis judecătorii

Publicat: 25/03/2020 | 23:48

Pandemia de coronavirus îi încurcă, teribil, planurile lui Gigi Becali. Starea de urgență decretată de președintele Klaus Iohannis a suspendat procesul care avea ca obiect exproprierea latifundiarului din Pipera, litigiu unde cealaltă parte este Primăria Municipiului București, instituție condusă chiar de fina multimilionarului, Gabriela Firea. CANCAN.RO, site-ul nr. 1 din România, vă prezintă, în exclusivitate, toate detaliile. 

DOSAR PENAL după ce primarul Sectorului 5, Daniel Florea, a trimis voluntari din primărie să distribuie pachete fără să le asigure protecție

Conflictul a început în 2010 și a avut deja trei sentințe atacate cu recurs mai întâi de Primărie, apoi de Gigi Becali, obiectul fiind “expropriere A.D.C. (n.r. – Aria Desfășurată Construită)”. Anul trecut, în februarie, patronul FCSB-ului s-a ales cu aproape 700.000 de euro, dar, după sosirea motivării, pe 19 septembrie, a făcut, la rândul lui, apel, ferm convins că i se cuvine o sumă mai mare.

(VEZI AICI: GIGI BECALI A CUMPĂRAT UN CAMION (LA PROPRIU) DE PRODUSE ȘI… LE-A DONAT LA ”MATEI BALȘ”)

Astfel, a mai chemat în instanță, pe lângă Primăria București, și Ministerul Public – Parchetul de pe lângă Curtea de Apel București, în speranța că va obține cât mai mulți bani din bugetul public. După patru amânări, instanța a stabilit ca următoarea înfățișare să aibă loc pe 24 martie 2020. Dată la care Gigi Becali aștepta, cu siguranță, un răspuns favorabil. Nu a avut, din păcate pentru el, noroc!

MĂRTURIILE unei românce din Madrid: Cum s-a ajuns la situația unui film de groază în spitale: „Nu sunt destule aparate de respirat şi trebuie să le dea şansă la viaţă celor tineri”

Decizia magistraților: “Suspendat în baza…”

Din 16 martie, România a intrat în stare de urgență ca urmare a pandemiei de coronavirus, iar instanțele judecă, în această perioadă, doar dosarele deosebite, care nu suportă amânare. Și cum cel în care Gigi Becali este parte nu se încadrează în această categorie, Curtea de Apel București a dispus suspendarea procesului privind exproprierea pe care omul a solicitat-o.

Suspendat în baza art. 42 alin.6 din Decretul Președintelui României 195/2020 privind instituirea stării de urgență pe teritoriul României pe toată perioada stării de urgență”, au stabilit magistrații de la Curtea de Apel București, potrivit informațiilor CANCAN.RO, site-ul nr. 1 din România.

Astfel că Gigi Becali mai are de așteptat până când va ajunge, din nou, în fața magistraților în litigiul pe care îl are cu Primăria Municipiului București. Potrivit legii, “după încetarea stării de urgență, judecarea proceselor prevăzute la alin. (6) se reia din oficiu. În termen de 10 zile de la încetarea stării de urgență, instanța de judecată va lua măsuri pentru fixarea termenelor de judecată și citarea părților”.

Gigi Becali este în litigiu cu Primăria Capitalei

(CITEȘTE ȘI: GIGI BECALI A ÎNVĂȚAT SĂ PĂSTREZE “DISTANȚA SOCIALĂ”. CUM INTERACȚIONEAZĂ ACUM CU CERȘETORII)

Firul evenimentelor

Primul proces l-a avut ca inițiator pe Gigi Becali, care a cerut și a obținut, la Tribunalul București, o sentință împotriva Primăriei, apoi Curtea de Apel a stabilit, în septembrie 2016, că trebuie să primească suma de 4.205.798,64 lei. Imediat, latifundiarul a introdus o acțiune pentru a obține executarea silită a instituției condusă de Gabriela Firea, cerere încuviințată de tribunal în ianuarie 2017.

(NU RATA: Gigi Becali a dat în judecată Guvernul! Motivul…)

În al treilea proces, început în 2017 tot la Curtea de Apel, Primăria a obținut o reducere a cunatumului despăgubirilor. Doar că Gigi Becali nu s-a mulțumit cu 682.802 euro, astfel că a făcut apel, în septembrie 2019, proces, recent, suspendat până la ridicarea strării de urgență.

Cine deţine informaţii despre acest subiect este rugat să ne scrie la pont@cancan.ro sau pe Whatsapp la 0741 CANCAN (226.226)