Lovitură de teatru! El este, de fapt, „pacientul zero” din România?! A fost infectat încă din 2019

Publicat: 07/04/2020 | 08:37

După mai bine de o lună de la confirmarea primului caz de infectare cu coronavirus de pe teritoriul României, în spațiul public au apărut informații cu privire la un pacient care prezenta, în luna decembrie, simptome similare celor de infectare cu Covid-19. Ar putea fi vorba de pacientul 0 de la noi din țară, având în vedere faptul că acesta se întorsese din străinătate?

În luna decembrie a anului trecut, un bucureștean a ajuns de urgență la Spitalul Clinic Victor Babeș din Capitală, după ce a acuzat febră puternică, tuse și dureri în tot corpul, simptome care l-ar fi plasat astăzi pe lista suspecților cu coronavirus.

AU MURIT alți 8 români din cauza coronavirusului, dintre care cinci la Spitalul din Suceava. Bilanțul urcă la 176 decese

Potrivit informațiilor oferite de libertatea.ro, acesta se întorsese dintr-o vacanță din Cehia și Germania, iar medicii i-au recomandat antibiotice și nu a fost plasat nicidecum în izolare. În China, primele cazuri de pneumonie abia în 31 decembrie, iar Centrul European de Prevenire și Control al Bolilor a trimis statelor membre stiriavertizări abia pe 17 ianuarie.

La numai câteva zile după, pe pe site-ul său recomandări pentru medici, Institutul pentru Sănătate Publică din România publica o evaluare de risc cu privire la coronavirus.
Managerul Spitalului Victor Babeș susține că nu au existat în decembrie cazuri de coronavirus în România, ținând cont de faptul că medicii erau informați cu privire la Covid-19, iar dacă au existat, cei infectați s-au imunizat.

„Și dacă le-a trecut, sunt fericiții câștigători ai unor anticorpi care îi vor feri mai departe de acest lucru”, a spus Ioan Emilian Imbri pentru sursa citată.

Ce spune presupusul pacient 0 cu coronavirus al României

După o vacanță în străinătate, Marius a început să se simtă rău și să înregistreze simptome care astăzi l-ar plasa direct în izoletă, cu suspiciunea de infectare cu Covid-19.

„Vă zic, în Praga și Desdra era plin de turiști, nu puteai să arunci un ac. Ar fi prea mare coincidența să nu fie coronavirus. Am stat vreo patru zile cu febră, m-am dus la Spitalul Sfântul Pantelimon, am stat vreo patru ore acolo, mi s-a pus un diagnostic: amigdalită acută, în contextul în care am amigdalele scoase de când aveam 6 ani. M-au ținut pe perfuzii, mi-a scăzut febra. Aveam 39 cu patru, 39 cu 3. Am venit acasă, am stat trei zile, apoi luni m-am dus la «Babeș». La «Babeș» am fost internat, mi s-au făcut făcut analize, aveam tot așa febră mare.

Acum, punând cap la cap toate lucrurile și simptomele, tind să cred că același lucru l-am avut și eu. De revenit mi-am revenit, dar în continuare am rămas cu niște dureri în piept de atunci” a spus Marius, pentru libertatea.ro.