Lovitură de teatru! Cine e de fapt „pacientul zero” de la care a pornit pandemia. A fost infectat pe 17 noiembrie 2019!

Publicat: 07/04/2020 | 08:17

Când a început această criză mondială a coronavirusului? Și cine a fost ”Pacientul Zero”? Iată două întrebări care au fost puse foarte des, în ultimele luni, oamenii de rând și cercetătorii dorind să știe cum a pornit totul și cum de s-a putut ajunge la un asemenea scenariu.

Ultimele informații apărute în mass-media scot în evidență faptul că acest COVID-19 ar fi fost ”alături de noi” încă din luna noiembrie a anului trecut. Autoritățile medicale chineze ar fi înregistrat un caz de infectare cu noul coronavirus pe data de 17 noiembrie 2019. Acesta este considerat ”Pacientul Zero”, chiar dacă oficialii chinezi nu au confirmat oficial oficial o astfel de ipoteză.  Oficial, coronavirusul este ”înregistrat” începând cu 31 decembrie, anul trecut.

Un bărbat de 55 de ani ar fi fost primul pacient infectat cu noul coronavirus, el fiind descoperit de medicii chinezi în provincia Hubei. Dar guvernul chinez nu a recunoscut decât pe data de 21 ianuarie că virusul se transmite de la om la om. În luna noiembrie a anului trecut, autoritățile medicale chineze ar fi descoperit încă 9 cazuri de infectare cu COVID-19, iar întrebarea suplimentară care se pune este dacă nu cumva infecțiile au fost chiar anterioare lunii noiembrie. Bineînțeles, oficialii chinezi nu răspund unor astfel de întrebări, ferindu-se să îl catalogheze chiar și pe bărbatul de 55 de ani din Hubei drept ”Pacientul Zero”.

(CITEȘTE ȘI: O FEMEIE DE 48 DE ANI, FĂRĂ ALTE AFECȚIUNI MEDICALE, A FOST RĂPUSĂ DE CORONAVIRUS ÎN DOAR 4 ZILE: ”VIAȚA NOASTRĂ A FOST DISTRUSĂ…”)

”Contagion” – 2011, un film cutremurător. Și… actual

Este vorba despre un action-thriller – Contagion – care prezintă omenirea în pericol de extincție. Apariția unui virus cumplit, care se răspândește cu o viteză fulminantă și are puterea de a ucide în câteva zile, stârnește groază peste tot în lume. Comunitatea medicală mondială este depășită de situație și pe lângă faptul că oamenii de știință nu reușesc să găsească un antidot, ei nu pot opri nici starea de panică iscată în urma deceselor.

În tot acest timp, oamenii încearcă să descopere o cale de supraviețuire într-o societate distrusă de cumplita molimă. În finalul acestui film, apare o secvență din Ziua Zero – momentul în care a apărut virusul. Și este oferită explicația propagării acestui virus ucigaș. Un liliac mănâncă musca dintr-o bananaZboară cu acea bucată de banană, dar îi scapă din gură, tocmai în dreptul unei curți unde sunt porci. Un porc mănâncă acea bucată de banană. Acel porc este tăiatÎn restaurantul unui hotel din Honh Kong, bucătarul șef arată cum gătește porcul. Este chemat  cunoască o clientă. Nu se spală pe mâini și  noroc cu acea clientă, care este tocmai Beth Emhoff (Gwyneth Paltrow) – cea care avea  devină pacienta zero în Contagion.

(VEZI ȘI AICI: CEL MAI TÂNĂR MORT DE CORONAVIRUS ÎN ROMÂNIA. CÂȚI ANI AVEA CAZUL NR 40)