Loteria Română, anunţ de ULTIMĂ ORĂ! Concursul din 1 martie a fost anulat din cauza coronavirusului

Publicat: 03/03/2020 | 10:55

În urmă cu aproximativ patruzeci de minute, Loteria Română a postat un anunț foarte important pe pagina de socializare, oferind pariorilor informații referitoare la concursul Pronosport din data de 1 martie care a fost anulat. Iată că motivul acestui demers al Comisiei de omolagare l-a reprezentat criza coronavirusului din Italia.

În contextul în care criza coronavirusului este accentuată în Italia, mai multe meciuri de fotbal din regiunile afectate au fost reprogramate la termene neprecizate. Inițial, se se dorise ca aceste meciuri să se joace cu porțile închise, însă autoritățile au decis ca partidele să fie reprogramate pentru a se juca în condiții de siguranță medicală.

”ANUNȚ  privind concursul Pronosport din 01.03.2020. IMPORTANT! Având în vedere situația creață prin prelungirea, de către guvernul italian, a stării de urgență în regiunile Lombardia și Veneto, mai multe meciuri din campionatul de fotbal, etapă din 1 martie, anunțate inițial a se dispută „cu porțile inchise”, au fost reprogramate la termene ulterioare neprecizate. Patru dintre aceste meciuri au figurat în programul concursului Pronosport de la noi (Juventus – Inter pauză, Juventus – Inter final, Parma – SPĂL Ferrara, Sassuolo – Brescia), astfel că, în conformitate cu Regulamentul privind organizarea și administrarea pariurilor mutuale (Capitolul III, art. 7), Comisia de omologare a rezultatelor a procedat la ANULAREA concursului din 1 martie”, au scris reprezentanții Loteriei Române în mediul online.

”Posesorii biletelor pot solicita restituirea sumei achitate”

Partea a doua a anunțului făcut de Loteria Română aduce precizări foarte importante pentru pariori, în sensul că aceștia pot afla care sunt condițiile – conform legii – în care banii pariați pot fi returnați.

”Capitolul III, art. 7 din Regulament prevede, în această situație, că:

 – „În cazul în care se anulează mai mult de trei meciuri, întregul joc / concurs se anulează.”
 – „În cazul în care un joc / concurs este anulat toate pariurile colectate pentru acel joc / concurs sunt rambursate pe bază prezentării biletelor jucate; în termen de 21 de zile de la data jocului / concursului care a fost anulat, posesorii biletelor pot solicita restituirea sumei achitate. În acest scop este obligatoriu că solicitantul să predea biletul respectiv”, este partea finală a mesajului postat pe pagina de Facebook a Loteriei Române.