Londra și partea din sud-estul Angliei intră în carantină totală din cauza noii tulpini de coronavirus. Anunțul făcut de Boris Johnson

Publicat: 20/12/2020 | 12:03

Restricții noi au fost impuse în Marea Britanie, unde mai multe regiuni, inclusiv Londra, au intrat în nivelul patru de restricții, ceea ce înseamnă o carantină generală.

Boris Johnson, premierul Marii Britanii a anunțat sâmbătă că Londra și mari părți din sud-estul Angliei intră în nivelul patru al restricțiilor – cel mai ridicat, echivalentul unei carantine generale. Anunțul acestuia a venit după ce cercetătorii au confirmat oficial noua tulpină de coronavirus, care se răspândește mai rapid, anunță BBC. (CITEȘTE ȘI: ALERTĂ ÎN MAREA BRITANIE! O NOUĂ TULPINĂ DE SARS-COV-2 A ÎNCEPUT SĂ SE RĂSPÂNDEASCĂ)

Noile restricții dure intră în vigoare în Anglia din această noapte și sunt valabile inclusiv de Crăciun. Astfel, conform noilor directive sunt interzise vizitele, inclusiv ziua de Crăciun, iar oamenii trebuie să rămână în casă, cu excepția deplasărilor esențiale.

Astfel, în zonele aflate în scenariul 4, magazinele neesenţiale se vor închide, iar activităţile de relaxare şi distracţie în aer liber vor fi interzise. Întâlnirile cu alte persoane în aer liber vor fi limitate, astfel că fiecare om se poate întâlni cu o singură persoană, scrie Reuters.

Restricții dure în Marea Britanie

La fel se întâmplă și în Scoția, unde prim-ministrul Nicola Sturgeon a anunțat că restricțiile vor fi relaxate doar în ziua Crăciunului, urmând ca din data de 26 decembrie să intre în vigoare reguli mai dure. (VEZI ȘI: PROBLEME CU VACCINUL ANTI-COVID-19 ÎN MAREA BRITANIE, CHIAR DIN PRIMA ZI. CE AFECTE ADVERSE A AVUT)

O situație asemănătoare are loc și în Țara Galilor, unde planurile festive au fost anulate, cu excepția zilei de Crăciun, urmând ca de la miezul nopții să intre în vigoare carantina națională. Toţi ceilalţi englezi îşi vor putea vedea prietenii şi rudele doar o zi. Planurile iniţiale erau de o relaxare de cinci zile a restricţiilor.