Liviu Dragnea, tot mai aproape de libertate! Fostul lider PSD a primit aviz favorabil din partea comisiei din penitenciar pentru eliberare condiţionată

Publicat: 21/04/2021 | 13:42

Condamnat la 3 ani şi 6 luni în dosarul angajărilor fictive de la Protecţia Copilului Teleorman, Liviu Dragnea, tot mai aproape de libertate! Fostul lider PSD a primit aviz favorabil din partea comisiei din penitenciar pentru eliberare condiţionată. În închisoare, el a stat aproape doi ani din pedeapsa primită de la Judecătorii ÎCCJ, îndeplinind astfel fracția minimă obligatorie de executat.

Liviu Dragnea, aviz favorabil din partea comisiei din penitenciar pentru eliberare condiţionată

Liviu Dragnea a ajuns după gratii pe 27 mai 2019. Flavia Todosiu, avocata lui Liviu Dragnea, a confirmat avizul favorabil de liberare condiționată primit de fostul președinte al PSD din partea Comisiei Penitenciarului Rahova.

“Dânsul a îndeplinit fracția pe care o prevede legea, de două treimi executate din mandatul de executare pe care l-a primit. În aceste două treimi au fost incluse și, respectiv, scăzute, zilele de câștig prin muncă. Astfel, dânsul a intrat în această comisie și s-a dat acest aviz favorabil, ceea ce înseamnă că îndeplinește absolut toate condițiile de legalitate pentru a i se admite această cerere”, a spus avocata fostului lider PSD, au relatat jurnaliștii de la Mediafax.

Săptămâna viitoare, mai exact pe 27 aprilie, Liviu Dragnea va merge în faţa instanţei de judecată cu cererea de eliberare condiţionată.

Citește și: Fiica lui Liviu Dragnea și Alex Mațaev s-au despărțit. Ce piesă a compus artistul pentru fosta iubită

Înainte să fie dată sentința este definitivă de completul format din cinci judecători, fostul politician a fost întrebat dacă se teme de decizia Înaltei Curți de Casație și Justiție (ÎCCJ), iar el a răspuns astfel: Eu nu mă tem de nimic. Dacă mă temeam, eram ghiocel. Nu e vorba de teamă, dar completul de judecată dacă va rezista presiunilor inimaginabile vor da achitare, pentru că sunt complet nevinovat, dacă nu vor rezista vor da condamnare”, potrivit digi24.ro.

Te-ar putea interesa și: Viorica Dăncilă lansează o carte despre relația cu Liviu Dragnea și perioada în care a fost premier: “Urmează momente interesante”

Sursa foto: captură video Pro TV