Liviu Dragnea, declarații neașteptate despre PSD: “Nu are cum să mai aibă coerenţă”. Ce dezvăluiri a mai făcut fostul politician în cadrul interviului oferit din închisoare

Publicat: 26/06/2020 | 21:56

Liviu Dragnea a făcut declarații neașteptate despre PSD, fostul partid pe care l-a condus cu o mână de fier. În plus, el a făcut mai multe dezvăluiri în cadrul interviului oferit din închisoare fostei sale consiliere Anca Alexandrescu – în prezent, jurnalistă la Realitatea PLUS. Printre altele, fostul politician susține că în România există “o societate mai captivă” decât este el în închisoare.

Citește și: FOTO | Liviu Dragnea, scos din arest și dus la DNA! Care a fost motivul

Liviu Dragnea, declarații neașteptate despre PSD: “Nu are cum să mai aibă coerenţă”

Liviu Dragnea, fost președinte al Partidului Social Democrat, este de părere că nu se întrevăd măsuri din partea actualei puteri, dar nici din partea Opoziţiei și a mărturisit despre PSD că: “Un partid cu asemenea frământări interne nu are cum să mai aibă coerenţă, să fie o voce articulată”, potrivit realitatea.net.

Nu rata: Cea mai mare dezamăgire a lui Liviu Dragnea: “Mă și feresc să vorbesc urât”. Atac neașteptat la adresa lui Vasile Dîncu

Fostul lider al social-democraților apreciază că un congres al formaţiunii trebuia făcut după alegerile prezidenţiale, nu cu puţin timp înaintea alegerilor parlamentare, și a reafirmat că erau oameni în PSD cărora li se transmitea să preia partidul, nominalizându-i pe Viorica Dăncilă şi Paul Stănescu.

“Eu văd o societate mai captivă decât sunt eu aici. O societate captivă unei manipulări incredibile. Din păcate asta se întâmplă şi nu e decât începutul răului. O să vină toamna, iarna, din ce aud, din ce în ce mai puţini oameni au încredere în faptul că va fi mai bine şi încredere în măsurile pe care să le ia puterea actuală. Nu au încredere nici în Opoziţie ca alternativă. Un partid cu asemenea frământări interne nu are cum să mai aibă coerenţă, să fie o voce articulată”, a mai declarat fostul lider PSD, relatează realitatea.net.

Descoperă și: Liviu Dragnea acuză conducerea penitenciarului Rahova de cenzură: “Nu am avut voie să fac asta 13 luni”. Reacția ANP

În vârstă de 57 de ani, fostul politician a mai dezvăluit în cadrul interviului oferit din închisoare că este convins că persoana sa va fi folosită în campania electorală care se apropie.

“Undeva, în această vară, vor ieşi cu ceva, că nu au ce să spună, le va fi foarte greu în campanie. Bine, dacă la PSD lucrurile vor rămâne la fel, nu o să aibă probleme, dacă ei se vor omorî între ei. Ştiţi cum rezolvă ei problema să nu mai aibă dispute? Amână congresul şi le tranşează după alegerile parlamentare. Trebuiau să facă un congres imediat după prezidenţiale. Acuma dacă ai stat şi cu situaţia asta… Să te apuci să faci congres acum, iar cu scandal intern, cu toată presa care îţi crează subiecte… Și ăştia în continuare să facă tot felul de giumbuşlucuri, sigur că le dai totul pe tavă. Sunt maturi. Cum a zis Ciolacu, s-au maturizat politic. Se vede chestia asta”, a mai afirmat Liviu Dragnea.

Află și: Irina Tănase, probleme în viața personală?! Ce mesaj a postat iubita lui Liviu Dragnea pe o rețea socială

În plus, el a readus în discuție că mai multor oameni din PSD li s-a transmis să preia partidul, în funcție de profilul psihologic al fiecăruia, făcut de oficialii de la Serviciul Român de Informații (SRI), nominalizându-i pe Viorica Dăncilă şi Paul Stănescu.

“Reţeta e simplă. Nu e ceva complicat. Oamenii ăştia au puţine idei, dar sunt destul de eficiente pentru că tot timpul au cu cine să le pună în practică. Şi la doamna Dăncilă reţeta era în felul următor: «Cu Liviu e o problemă, e prea prins în problema cu serviciile, sunt minciuni, nu sunt lucruri reale. Lăsaţi-l mai uşor. Doamna Dăncilă, eşti o femeie capabilă şi chiar ar trebui să-ți asumi mai multă putere politică. V-o fi pus el premier, dar pe merit». Încet-încet, a apărut această idee. «Lăsaţi că o să avem noi grijă să ne ocupăm de el, o să fie condamnat, pregătiţi-vă să luaţi partidul». Şi la Paul a fost la fel, Paul a fost prietenul meu atâţia ani de zile. Şi lui i s-a spus la fel: «Trebuie să preiei tu partidul». La fiecare i se spunea ceea ce trebuia să fie spus, în funcţie de profilul psihologic pe care SRI îl are la fiecare om politic, plus că au o grămadă de bani să ţină oamenii angajaţi şi asta e”, a mai afirmat fostul lider PSD.

În primăvara lui 2019, Liviu Dragnea a fost condamnat la trei ani și șase luni în dosarul angajărilor fictive de la Direcția Copilului Teleorman. Fostul președinte al Partidului Social Democrat a ajuns în închisoare pe 27 mai 2019.

Sursa foto: George Călin / Inquam Photos