Live Video slujba de Înviere. Trinitas TV transmite Online de la Patriarhie

Publicat: 18/04/2020 | 15:39

Slujba de Înviere se desfăşoară în acest an fără credincioşi la biserică, din cauza pandemiei de coronavirus, însă Trinitas TV transmite live online de la Patriarhie tradiţionala slujbă.

Unde poţi vedea live online slujba de Înviere transmisă de Trinitas TV

Pentru a preveni răspândirea coronavirusului, autorităţile au decis ca anul acesta enoriaşii să nu ia parte la denii sau la slujba de Înviere. Totodată, Ministerul Afacerilor Interne şi Biserica Ortodoxă Română au stabilit ca Sfintele Paşti să fie aduse la locuinţele oamenilor de preoţi şi echipe de maxim 5 voluntari. Totodată, lumina de înviere va fi distribuită românilor de personalul clerical şi de echipele de voluntari, conform declaraţiilor ministrului Marcel Vela.

Chiar dacă enoriaşii nu pot fi prezenţi fizic la slujbă, Patriarhia aduce bucuria Învierii Domnului în casele lor. Astfel, Trinitas TV, postul de televiziune al Patriarhiei, transmite integral slujba la TV, dar şi live online, pe canalul de Youtube. (Vezi video mai jos),

De asemenea, mai multe posturi de televiziune au anunţat că vor prelua transmisia şi vor difuza părţi din slujbă în noaptea de sâmbătă spre duminică.

Cine mai transmite în direct slujba de Înivere

Astfel, slujba va fi transmisă în direct de TVR 1 de la ora 23.45, după emisiunea Universul Credinţei. Pro TV îşi va întrerupe filmul nopţii şi va difuza slujba, cu începere de la 23.50.

Şi Antena 1 va difuza ceremonia religioasă, de la 23.45, după filmul clasic Iisus din Nazaret. Părţi din Slujba de Înivere ar putea fi difuzate şi de televiziunile de ştiri (Antena 3, Realitatea TV, B1 TV, România TV). De asemnea, slujba mai poate fi ascultată şi pe Radio Trinitas.

Slujba de Înivere va fi transmisă live online şi pe pagina de Facebook a Ministerului Apărării. MApN va difuza ceremonia organizată în Biserica Militară cu hramurile Sfântul Mare Mucenic Gheorghe şi Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil, sâmbătă, 18 aprilie, de la ora 23.45.

De altfel, mai multe mitropolii din ţară au anunţat că vor transmite live pe Facebook slujbele oficiate în catedrale, pentru ca toţi credincioşii să se poată bucura de eveniment. Spre exemplu, la Iaşi, unde anual se strângeau peste 3000 de oameni în Catedrala Metropolitană, evenimentul va fi filmat cu patru camere.

„Vor fi amplasate camerele una în dreapta și una în stânga sfântului altar, una în spate, care o să-i prindă pe cei care vor ieși prin sfintele uși și de acolo, de la balcon, o să fie altă cameră care va prinde tot perimetrul general”, a declarat ecleziarhul Catedralei, Dosoftei Şcheiul, pentru Pro TV.