Lista completă cu universitățile din România care au suspendat cursurile din cauza coronavirusului! Ce decizie a fost luată în legătură cu Săptămâna Altfel

Publicat: 25/02/2020 | 21:45

În ultimele zile, virusul mortal din China s-a răspândit foarte mult pe continentul nostru, iar reprezentanții unor universități din România au decis să suspende cursurile din cauza acestei probleme mondiale. În rândurile de mai jos, descoperiți lista completă cu instituțiile de învățământ superior care și-au închis ușile. Mai mult, , Ministerul Educației și Cercetării recomandă ca activitățile planificate în cadrul Săptămânii “Școala altfel” să se desfășoare în sediul unităților de învățământ, evitând în acest mod riscul apariției unor cazuri de îmbolnăviri.

Citește și: Anunț de ultimă oră făcut de Metrorex! Ce măsuri se vor lua împotriva coronavirusului

Lista completă cu universitățile din România care au suspendat cursurile din cauza virusului mortal

Autoritățile din țara noastră sunt în stare de alertă, după ce s-a aflat că un italian care a fost în vacanță în România timp de o săptămână a fost depistat pozitiv cu coronavirus. De altfel, în această seară, primarul general al Bucureștiului a făcut un anunț important în legătură cu virusul ucigaș din China.

Citește și:El este italianul depistat pozitiv cu coronavirus, după o vizită făcută în România

Ca măsură de precauție în contextul epidemiei de Covid-19 din Europa, oficialii de la patru universități din România au decis să își suspende activitatea. Studenții de la următoarele instituții nu vor merge în zilele următoare la cursuri.

– Universitatea de Vest “Vasile Goldiș” din Arad a decis suspendarea cursurilor în perioada 24 februarie – 08 martie;
– Universitatea de Medicină și Farmacie “Victor Babeș” din Timișoara a luat decizia ca toți studenții și cadrele didactice, care au fost în ultimele 14 zile în zone cu risc de infecție cu coronavirus (Covid-19), să intre pentru o perioadă de 14 zile în carantină la domiciliu. Activitățile didactice la programele de studii cu predare în limba engleză și franceză se suspendă timp de 14 zile, respectiv până la luarea unei decizii ulterioare;
– Universitatea “Constantin Brâncuși” din Târgu-Jiu a decis suspendarea cursurilor până la sfârșitul săptămânii;
– Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca a anunțat că, începând din data de 24 februarie 2020, persoanele revenite în țară de mai puțin de 14 zile după o călătorie în nordul Italiei, cu precădere în regiunile Lombardia, Veneto și Emilia Romagna, trebuie să rămână acasă pentru autoizolare până la 14 zile şi să evite orice contact cu alte persoane, relatează digi24.ro.

Citește și: Tom Cruise, în carantină! Filmările pentru “Misiune imposibilă” au fost oprite din cauza coronavirusului

Cursurile din “Săptămâna Altfel”, desfășurate în școli sau anulate

Și programul școlilor a fost deja dat peste cap de epidemia de gripă, este acum afectat și de posibilitatea ca noul coronavirus să ajungă în România. Ministerul Educației a cerut ca activitățile din “Săptămâna Altfel” să fie anulate sau să fie ținute în clase.

Ministerul Educației a cerut unităților de învățământ următoarele măsuri:

– Limitarea/suspendarea/anularea tuturor activităților care implică deplasări în străinătate. În condițiile unor eventuale aprobări emise pentru deplasări în străinătate, inspectoratul școlar are obligația de a informa Direcția județeană de sănătate publică, anterior revenirii în țară, cu privire la destinație, durata deplasării și numele persoanei/persoanelor. Persoanele care au efectuat deplasări în străinătate vor prezenta, la revenirea în unitățile de învățământ, certificat medical/adeverință medicală care să ateste că sunt clinic sănătoase.
– Limitarea la maximum/suspendarea organizării oricăror manifestări colective școlare sau extrașcolare (simpozioane, conferințe, excursii, vizite de studiu la nivel local sau național).