Liderul AUR, George Simion, apariție șocantă la Parlament. Ce fel de mască a ales să poarte. FOTO

Publicat: 21/12/2020 | 12:03

Noi parlamentari s-au adunat, luni, 21 decembrie, după ce președintele Klaus Iohannis i-a convocat în cadrul unei întâlniri. Unii intre ei au început deja să își preia mandatele, care vor avea nevoie de validare.

Liderul partidului, George Simion, a captat atenția când și-a făcut apariția, la preluarea mandatului, cu o mască transparentă.

„Ați avut probleme să intrați cu această mască în Parlament?”, au întrebat reporterii digi24.

„Este foarte regulamentară, ea este conformă, a dat asigurări liderul AUR. Domnul Ciolacu a fost impresionat de masca noastră și i-am promis că o să-i dau cadou și dumnealui o mască similară”, a declarat George Simion.

Masca lui George Simon

Ce se întâmplă luni, la Parlament

Cele două Camere ale noului Parlament, ales în urma scrutinului din 6 decembrie, s-au reunit,  luni, în şedinţe separate de deschidere a legislaturii 2020-2024, la convocarea preşedintelui Klaus Iohannis.

Şedinţele vor fi prezidate de cel mai în vârstă deputat, respectiv de cel mai în vârstă senator, asistaţi de cei mai tineri patru deputaţi sau senatori, în calitate de secretari.

În aceste prime reuniuni nu pot avea loc dezbateri parlamentare, constituindu-se comisiile de validare compuse din 30 de deputaţi, respectiv 15 senatori, conform configuraţiei politice a fiecăreia dintre camere.

Aceste comisii vor verifica dacă alegerea noilor parlamentari s-a realizat cu respectarea prevederilor legii electorale şi vor întocmi rapoartele de validare. Comisiile de validare pot recomanda şi invalidarea mandatului unui parlamentar în cazul în care au fost constatate nereguli, transmite Agerpres.