Liceanul și-a transformat camera într-un ”muzeu” al Universității Craiova!

Publicat: 11/03/2020 | 23:43

Daniel Chimoiu, în vârstă de doar 18 ani, are o colecţie incredibilă de materiale cu însemnele clubului Universitatea Craiova. A dat mâna cu majoritatea fotbaliştilor din echipa preferată, iar camera lui arată ca un sanctuar, unde găseşti sute de tricouri, fulare, fanioane, dar şi bilete la toate meciurile echipei preferate. CANCAN.RO, SITE-UL NR.1 DIN ROMÂNIA, vă spune povestea lui inedită. (NU RATA: POVESTEA DOCTORULUI IRANIAN CARE OPEREAZĂ ÎN TIMP CE CÂNTĂ IMNUL UNIVERSITĂȚII CRAIOVA)

„Mă numesc Daniel Chimoiu, am 18 ani și sunt fan al Universității Craiova. Pasiunea pentru această echipa a început încă din primii ani ai copilăriei, când tatăl meu și bunicii m-au învățat drumul stadionului și ce înseamnă Știința”, îşi începe adolescentul povestea.

El cunoaşte toţi fotbaliştii echipei favorite, iar bunicii și părinţii i-au vorbit, de-a lungul timpului, despre marile glorii ale Craiovei Maxima. (VEZI AICI: LEGENDA VIE A “CRAIOVEI MAXIMA“ SE ÎNSOARĂ LA 61 DE ANI ȘI…)

Piesele grele ale colecției

Împreună cu Mitriță

„Am crescut în spiritul oltenilor cu poveşti despre Ion Oblemenco, Ilie Balaci, Ștefănescu, cunoscând în detaliu istoria Universității Craiova. Sunt colecționar al materialelor alb-albastre de câțiva ani și astfel am reușit să dețin sute de obiecte cu însemnele Universității. În colecție am 47 de fanioane din diferite perioade ale istoriei, majoritatea fiind de la meciurile europene și peste 15 fulare realizate de Fan club Blue Lions, grupul de suporteri din care fac parte. Piesele grele ale colecției sunt reprezentate de cele peste 350 de bilete și programe de la meciurile Craiovei”, mai spune Daniel Chimoiu.

Camera unde locuieşte este ticsită de toate obiectele care te duc cu gândul la această echipă mult iubită în Bănie. (NU RATA: L-AM FILMAT LA 24 DE ORE DUPĂ ”THRILLERUL” DIN OLTENIA. ”RAMBO” DE LA DINAMO, BĂGAT LA REEDUCARE DE…)

„Materialele sunt greu de găsit, mai ales cele din anii 60-70-80”

„Cea mai veche piesă pe care o dețin este o poză de grup a Universității din 1969. Am ziarele de la toate titlurile câștigate de Știința, inclusiv primul, din 1973/1974. Programele de meci de la meciurile cu Kaiserslautern, Benfica, Monaco, Hajduk Split le dețin în original, fiind semnate de majoritatea celor care au jucat. Am o relație foarte bună cu componenții Craiovei Maxima, însă din păcate nu am reușit să-i cunosc pe toți…

Și jucătorii actuali mă știu, ba chiar Alexandru Mateiu a venit în ziua în care am împlinit 18 ani să-mi dea cadou un tricou semnat de tot lotul Universității din acest sezon. Materialele sunt greu de găsit, mai ales cele din anii 60-70-80.

Alături de „legenda” Rodion Cămătaru

A fi colecționar înseamnă a investi o sumă consistentă de bani și, nu în ultimul rând, timp. Totodată, cea mai importantă regulă pe care trebuie să o înțelegi este că niciodată nu le poți avea pe toate, însă timpul le va rezolva”, mai spune adolescentul.

Acum Daniel se pregăteşte pentru o carieră în Poliţie, şi nu în fotbal, deşi este mare fan al acestui sport. (VEZI ȘI: EL E CEL MAI MIC SUPORTER AL CRAIOVEI! VEZI CUM CÂNTĂ IMNUL UNIVERSITĂȚII, ÎN DUET CU MAMA SA)