Leonardo DiCaprio, printre celebrițile care au donat bani pentru combaterea incendiilor din Australia! Suma uriașă pe care a donat-o

Publicat: 11/01/2020 | 15:30

Leonardo DiCaprio a decis să doneze bani pentru combaterea incendiilor devastatoare din Australia, iar suma pe care a transferat-o este uriașă. Nicole Kidman, Pink, Kylie Minogue, Chris Hemsworth și Elton John sunt doar cinci dintre celebritățile de peste hotare care au făcut același lucru zilele trecute.

Citește și: Leonardo DiCaprio a salvat un bărbat care plutea de 11 ore în apele Mării Caraibelor

Leonardo DiCaprio, printre celebrițile care au donat bani pentru combaterea incendiilor din Australia

Leonardo DiCaprio donează 3 milioane de dolari fondului de ajutor pentru combaterea incendiilor din Australia, a anunțat un oficial al organizației actorului Earth Alliance, relatează Hollywood Reporter. Organizația Earth Alliance, condusă de DiCaprio, arată că a lansat Fondul Australia Wildfire pentru a veni în ajutorul „reacțiilor internaționale la incendiile de vegetație catastrofale”.

Citește și: Mesajul sfâșietor al unei mame, prinsă în mijlocul incendiilor infernale din Australia cu bebelușul ei: “A inhalat fum cam cât o persoană care fumează un pachet de ţigări pe zi”

Actorul premiat cu Oscar este unul dintre președinții Earth Alliance, organizație lansată în 2019 cu scopul de a combate efectele schimbărilor climatice și amenințările la adresa biodiversității. organizația mai este condusă de Laurene Powell Jobs și de Brian Sheth.

Chris Hemsworth și Elton John au oferit câte 1 milion de dolari la începutul anului, iar printre cei care au mai donat se numără Pink, Nicole Kidman, Keith Urban. Și trupa Metallica a orientat suma de 750.000 de dolari către o organizație care se ocupă de pompierii și serviciile de urgență din zonele afectate de incendii. Cântăreața Kylie Minogue și familia sa au donat 500.000 de dolari australieni pentru pompierii care se luptă să stingă flăcările care au mistuit continentul australian.

 

Incendiile de vegetație au ucis peste 25 de persoane și au distrus 2000 de locuințe în Australia începând din luna septembrie. Mii de oameni au suferit din cauza evacuărilor, întrucât incendiile imprevizibile au cuprins peste 10,3 milioane de hectare de pământ. Se estimează că un miliard de animale și-ar fi pierdut viața în urma dezastrului.