Legendarul chef Michel Roux a murit, înconjurat de membrii familiei. Ce boală l-a răpus

Publicat: 12/03/2020 | 20:55

Legendarul chef Michel Roux a încetat din viaţă şi i-a avut până în ultima clipă alături de el pe membrii familiei sale. Momentele traumatizante au provocat răni profunde în sufletele apropiaţilor regretatului bucătar şef, care s-a luptat cu o boală delicată.

Michel Roux, fondator al restaurantului Le Gavroche din Londra şi deţinător de stele Michelin, a murit la vârsta de 78 de ani. Decesul a survenit seara trecută în timp ce se afla la reşedinţa sa din Bray, Berkshire. Anunţul trist a fost făcut astăzi de familia sa, care i-a fost alături până când el a părăsit această lume. Celebrul chef fusese diagnosticat cu o boală rară: fibroză pulmonară idiopatică, relatează publicaţia The Guardian. Această maladie afectează grav plămânii şi duce la deces în doar câţiva ani de la debutul în organism.

“Suntem recunoscători că am împărţit viaţa cu acest om extraordinar şi suntem atât de mândri de toate realizările sale”, au transmis membrii familiei într-un comunicat.

Apropiaţii l-au descris pe regretatul Michel Roux ca fiind “un geniu modest, un chef legendar, au autor popular şi un profesor carismatic”.

Michel Roux s-a născut pe 19 aprilie 1941 în Franţa. El şi-a clădit întreaga carieră în Regatul Unit. În 1967, el a fondat “Le Gavroche” în 1967 împreună cu fratele său mai mare Albert la Londra, apoi “The Waterside Inn” la Bray, în vestul capitalei britanice, în 1972.