Lecții de gătit în carantină! Bucătarul celui mai bun restaurant din lume își dezvăluie secretele culinare pe internet, din izolare!

Publicat: 20/03/2020 | 19:36

Bucătarul celui celebru restaurant din lume, Massimo Bottura, își arată calitățile culinare pe internet, după ce acesta a intrat în autoizolare, în reședința sa din Ialia. Cunoscutul chef și-a creat un jurnal video online intitulat ”Bucătăria în carantină” prin care invită curioșii la lecții apetisante de gătit.

Massimo Bottura este deținătorul a trei stele Michelin și a fost protagonistul primului episod din seria ”Chefs Table” de pe platforma de streaming Netflix. De asemenea, bucătarul este și proprietarul celui mai bun restaurant din lume- Osteria Francescana, aflat în Modena, Italia. Localul a fost nominalizat atât în 2016, cât și în 2018 ca fiind cel mai bun restaurant din lume, din punct de vedere culinar.

”Kitchen Quarantine”, pe internet

Bucătarul a început, așadar, un jurnal zilnic, prin care îi învață online pe oameni cum să gătească nenumărate rețete delicioase în carantină. Bottura oferă lecții din propria bucătărie și în fiecare seară, de la ora 20:00 este nelipsit din fața camerei video. Acesta poate fi urmărit pe instagram-ul său.

CITEȘTE ȘI: PESTE 2500 DE TESTE PENTRU DESPISTAREA CORONAVIRUSULUI AU FOST CONFISCATE LA VAMĂ, DUPĂ CE UN BUCUREȘTEAN A DAT ANUNȚ PE INTERNET CĂ LE VINDE

Serialul, intitulat în mod ironic ”Kitchen Quarantine”, a fost gândit de fiica sa, Alexa, dar la el participă și fiul său, Charlie, și soția sa, Lara Gilmore, cea care l-a cunoscut într-o bucătărie din New York în urmă cu mai mulți ani.

”Nu este un cooking show, ci un mod de a trăi un moment atât de dificil cu oamenii din întreaga lume”, a transmis chef-ul într-unul dintre filmulețe.

CITEȘTE ȘI: ACESTEA SUNT SIMPTOMELE ATIPICE ALE INFECȚIEI CU NOUL CORONAVIRUS: ”DOUĂ TREIMI DINTRE PERSOANELE INFECTATE AU RAPORTAT CĂ…”

Episoadele sunt realizate în engleză pentru a avea impact asupra cât mai multor oameni din întreaga lume. Și, pe lângă idelile culinare pe care le oferă oamenilor, Bottura încearcă să detensioneze atmosfera globală creată de această pandemie, prin diverse jocuri de cuvinte și glume pe care le face alături de membri familiei sale.

 „Aceasta nu este o clasă pentru gătit, arătăm pur și simplu ce se poate face cu o masă, câteva ingrediente și oamenii din familia noastră”, a mărturisit Bottura.