Lavinia, o studentă din Constanța, va face sărbătorile singură, pentru că nu își dorește să își pună părinții în pericol din cauza virusului SARS-CoV-2. Numeroși tineri procedează la fel | VIDEO

Publicat: 14/12/2020 | 13:04

Lavinia Vociulescu este studentă în primul an la Facultatea de Științe ale Naturii și Științe Agricole din Constanța, iar sărbătorile din acest an vor unele delicate atât pentru ea, cât și pentru familia sa. Într-un interviu emoționant, tânăra a mărturisit că a ales să nu meargă acasă, la părinți, pentru că nu își dorește să îi expună la temutul virus SARS-CoV-2. De altfel, numeroși tineri au decis să rămână în cămine ca să prevină astfel răspândirea bolii invizibile.

Mii de studenți nu merg acasă de sărbători, pentru că își doresc ca părinții lor să fie în siguranță

Crăciunul și Revelionul în vreme de pandemie se for desfășura după un alt scenariu decât cel tradițional…. vor lipsi petrecerile cu sute de persoane și vacanțele la munte sau în locuri exotice. Mulți dintre studenții din România au renunțat să fie alături de cei dragi, pentru că se tem să nu cumva să le pună viața în pericol.

“Anul acesta am stabilit să-mi petrec sărbătorile singură, departe de părinți, tocmai pentru a evita expunerea inutilă atât a mea, cât și a celor dragi mie”, a explicat Lavinia Vociulescu, potrivit replicaonline.ro.

La fel a procedat și Ioana, una dintre tinerele care urmează cursurile Facultății de Litere din Constanța – puteți asculta mărturisirile sale în clipul de mai jos.

Nu rata: Raed Arafat, recomandare răspicată pentru cei care vor să petreacă de Crăciun şi Revelion: “Respectarea regulilor şi limitarea la maxim a mobilităţii”

Pe de altă parte, un student din Constanța a renunțat la rezervările pe care și le-a făcut pentru Crăciun și Revelion ca să petreacă alături de persoanele dragi.

“Anul acesta Crăciunul este diferit pentru toată lumea. Este o perioadă foarte grea, ne luptăm cu o pandemie, nemaîntâlnită, și este necesar să facem toate eforturile pentru a opri creșterea cazurilor de COVID-19. Desigur, sărbătorile le voi petrece acasă, alături de familie. Încercăm pe cât posibil să limităm ieșirile și întâlnirile cu prietenii. Dacă anul trecut, pe vremea aceasta, mă pregăteam să plec la munte, pentru a petrece sărbătorile de iarnă, anul acesta am anulat rezervarea pe care o aveam făcută din timpul verii”, a declarat acesta, conform sursei citate.

Sursa foto: captură video YouTube / Replica de Constanta & pixabay.com/ro