Laura Codruța Kovesi și alte 180 de persoane, blocate 19 ore pe un aeroport din Belgia: ”Nu am avut niciun contact cu Wizzair, nu ni s-a răspuns la telefon” | VIDEO

Publicat: 20/12/2019 | 10:13

Întâmplare halucinantă pe aeroportul din Liege, Belgia. Potrivit informațiilor g4media.ro, o cursă a companiei aeriene Wizzair a fost blocată timp de 19 ore. Nu mai puțin de 181 de persoane, printre care și Laura Codruța Kovesi, au fost nevoite să îndure atâtea ore de așteptare, avionul urmând să plece, la ora 11.00, către Cluj-Napoca.

Unul dintre pasageri a declarat, pentru sursa citată mai sus, că niciun reprezentant al companiei aeriene Wizzair nu i-a contactat pe pasageri și nimeni din cadrul companiei nu a răspuns la telefon.

”Nu am avut nici un contact cu Wizzair, nici un reprezentant nu a fost alături de noi, nu ni s-a răspuns la telefon”, a declarat respectivul pasager.

Cursa W63352 ar fi trebuit să decoleze de pe aeroportul Charleroi joi, la ora 15.55, însă – după mai multe ore de amânări – pasagerii au fost transbordați pe un aeroport cargo din Liege.

Explicație incredibilă: ”Piloții au depășit numărul de ore”

Din informațiile transmise de pasagerul care a acuzat reprezentanții companiei Wizzair că nu au ținut legătura – 19 ore – cu pasagerii, reiese că ultima întârziere a avionului a fost consemnată la 10:40, apoi a urmat transferul pasagerilor către aeroportul din Liege. Explicația ar fi fost aceea că piloții avionului au nevoie de odihnă… pentru că au depășit numărul de ore.

”Suntem la aeroportul din Liege, trebuia să pornim din Charleroi la ora patru ieri seara. Zborul a fost întârziat mai multe ore. Ultima întârziere a fost la 10.40, apoi am fost transferați pe aeoprotul din Liege, care este Cargo, nu civil. Avionul a sosit la miezul nopții, la 12 jumătate, unu dar după ce a ajuns am fost informați că zborul a fost anulat. Motivul a fost că piloții aveau nevoie de odihnă pentru că au depășit numărul de ore. Nu am înțeles de ce au fost trimiși. Am fost lăsați apoi aici peste noapte, ni s-au promis un anumit număr de locuri la hotel”, a declarat pasagerul pentru g4media.ro .

Laura Codruța Kovesi a rămas pe aeroport, alături de ceilalți pasageri

Pasagerul mai spune că reprezentanții companiei Wizzair au fost de negăsit, chiar dacă s-a încercat contactarea lor prin intermediul telefoanelor. Au fost trimise doar email-uri automate de către compania aeriană. Laura Codruța Kovesi s-a solidarizat, la rândul său, cu ceilalți pasageri și nu a acceptat ideea de a merge la un hotel.

”Până la urmă 26 de persoane din cele 180 au mers la hotel, dar din câte am înțeles de la doamna consul au fost nevoiți să plătească dânșii din buzunar urmând să fie decontați de companie. Restul de persoane, circa 150, au rămas pe aeroport. Ni s-a promis că vom pleca azi la ora 11, dar nici una din aceste surse nu este Wizzair. Nu am avut nici un contact cu compania, nici un reprezentant nu a fost alături de noi, nu ni s-a răspuns la telefon, indiferent de unde. Până la urmă, singurele surse de informații au fost email-urile automate trimise de Wizzair. Doamna Kovesi este alături de noi, a fost foarte solidară. Nu a acceptat ideea de a merge la un hotel, a rămas printre noi și ne-a susținut cel mai mult. Am menținut spiritul pozitiv. A dormit mai puțin de o oră, o oră jumătate”, a mai declarat respectivul pasager.