Lacrimi și bucurie! Ce poveste impresionantă are Maria-Elisabeta Baltag, eleva din județul Iași cu media 10 la Evaluarea Națională: “Cititul e ca respiratul pentru mine”

Publicat: 24/06/2020 | 19:28

Maria-Elisabeta Baltag este singura elevă de la țară care a reușit să obțină media 10 la Evaluarea Națională. Adolescenta a studiat Şcoala Profesională Cozmeşti, situată în județul Iași, iar la scurt timp după ce a aflat rezultatele, a oferit un interviu emoționant. Povestea copilei este atât de impresionantă, încât, ochii ți se umplu de lacrimi, iar inima îți explodează de bucurie pentru reușitele sale, deși, soarta nu a fost prea blândă cu ea.

Citește și: Cum a fost ratată Evaluarea Națională în trei comune din Olt. “Mi-a fost greu cu pandemia asta…”

Povestea impresionantă a Mariei Baltag, singura elevă de la țară care are media 10 la Evaluarea Națională

Performanțele Mariei Baltag de la Evaluarea Națională 2020 s-au înregistrat fără nicio oră de pregătire, fiind singura elevă din din mediul rural ieşean care a primit 10 pe linie. Cu multă modestie, adolescenta a mărturisit că profesorii care au îndrumat-o de-a lungul anilor de gimnaziu au contribuit enorm la rezultatele sale din prezent. Ea a participat la competiţii de Matematică, Fizică şi Chimie, dar şi la Limba română.

“A fost o muncă constantă şi nu am aşteptat să învăţ pe ultima sută de metri. Am învăţat mai mult anul acesta, e drept, şi am avut susţinerea profesorilor. M-au ajutat mult profesorii şi am lucrat foarte mult cu dumnealor, s-au implicat, dar secretul, ca să zic aşa, este munca constantă. Am mers în fiecare an la Concursul «Olimpic pentru o zi» la Matematică, unde am obţinut premii şi menţiuni, anul trecut am obţinut o menţiune la etapa naţională la concursul de fizică şi chimie Impuls Perpetuum, iar anul acesta m-am calificat la etapa naţională a concursului de Limba română «Universul cunoaşterii prin lectură», dar nu s-a mai ţinut”, a povestit adolescenta pentru publicația Ziarul de Iași.

Nu rata: Vezi ce notă ai luat la Evaluarea Naţională 2020. Edu.ro a publicat rezultatele oficiale. Live UPDATE

Maria Baltag încă nu a decis liceul unde își va continua studiile! Și asta pentru că oscilează între Colegiul Naţional şi Colegiul Naţional “Mihai Eminescu“, însă își dorește să fie un profil real. Ea speră că va aduce premii importante colegiilor din orașul Iaşi.

“Aş vrea să dau la profilul Matematică-Informatică fie la Colegiul Naţional, fie la Colegiul «Mihai Eminescu». Mai departe nu ştiu exact ce voi face, însă am considerat că îmi va fi mai uşor să trec de la un profil real către unul uman decât invers”, a mai spus eleva de 10 din județul Iași.

Află și: Ce notă a luat Veronica Stegaru la Evaluarea Naţională? Ce a făcut, de fapt, Vulpiţa la Capacitate

Maria Baltag strânge bani ca să își îndeplinească un vis important

Lectura și fotografia sunt pasiunile Mariei Baltan. Însă, din nefericire, în prezent, ea nu are aparatul de fotografiat la care visează de ceva vreme. Până va reuși să strângă banii necesari ca să își împlinească acest vis, se mulțumește cu imaginile pe care le imortalizează cu telefonul mobil.

“Îmi place foarte mult să citesc. E ca şi respiratul pentru mine. Am citit multe dintre cărţile lui Jules Verne, Charles Dickens, iar acum vreau să recitesc seria Harry Potter”, a mai dezvăluit frumoasa adolescentă.

Mama Mariei Baltag a povestit cu multă emoție în glas că aproape toți banii pe care adolescenta-minune îi strânge se duc pe cărți. Ea a investit enorm în iubirea pentru lectură.

“Îmi spune: «Mama, pot să îmi iau cărţi de banii ăştia?». Nu se uită după haine sau alte lucruri”, a declarat mama singurei eleve de la țară care a luat 10 pe linie la Evaluarea Națională din cadrul primei sesiuni din acest an.

Calendarul Evaluării Naționale 2020

– 15 iunie 2020 Limba și literatura română – probă scrisă

– 17 iunie 2020 Matematica – probă scrisă

– 18 iunie 2020 Limba și literatura maternă – probă scrisă

– 22 iunie 2020 (până la ora 14:00) Afișarea rezultatelor înaintea contestațiilor

– 22 iunie (ora 16:00-ora 19:00) – 23 iunie (ora 8:00-ora 12:00) Depunerea contestațiilor

– 23 iunie – 26 iunie Soluționarea contestațiilor

–27 iunie 2020 Afișarea rezultatelor finale după soluționarea contestațiilor