La o primărie din județul Bacău, “Iepurașul” a adus o amendă de 100.000 de lei

Publicat: 21/04/2020 | 12:43

Vremea bună i-a scos pe unii gospodari la curățenie. Numai că, după ce și-au strâns de prin curți gunoaiele – care până acum nu-i încurcau -, le-au aruncat pe unde au apucat.

Sătenii din Sascut – Bacău – nu au mai ținut cont că e islaz comunal, pășune sau chiar drum, și au aruncat deșeuri menajere și deșeuri de construcții, în cantități considerabile, după care au încercat să acopere urmele.  Au pus pe mormanele de deșeuri un strat de pământ, iar altor deșeuri le-au dat foc. “Hărnicia” sătenilor va fi plătită de administrația locală, pentru că doi comisari ai Gărzii Naționale de Mediu – Comisariatul Județean Bacău – au efectuat un control pe raza comunei Sascut, identificând mai multe depozite necontrolate pe suprafețe mari și au taxat Primăria Sascut cu 100.000 de lei. Controlul a avut loc în urma unei sesizări.

”O parte din aceste depozite necontrolate erau acoperite parțial cu pământ (îngropate) sau ardeau, fapte total interzise, deșeurile contribuind semnificativ la degradarea mediului, generând o gravă stare de insalubritate”, au precizat comisarii băcăuani ai Gărzii de Mediu. În timpul controlului au fost dispuse măsuri de eliminare a depozitărilor necontrolate de pe raza comunei, precum și transportarea deșeurilor către un depozit conform, iar pentru neconformitățile constatate, comuna Sascut a fost sancționată cu două amenzi contravenționale în valoare totală de 100.000 lei”, a spus Daniel Ciorcilă, comisar șef Comisariatul Județean Bacău.

(CITEȘTE ȘI: PEPE, AMENDAT DUPĂ CE A MERS SĂ IA LUMINA SFÂNTĂ DE LA BISERICĂ! SCENE DE-A RÂSU’-PLÂNSU’ ÎNTRE CÂNTĂREȚ ȘI POLIȚISTUL CARE I-A SCRIS PROCESUL-VERBAL)