La ce oră se afişează rezultatele la Evaluarea Naţională. Verifică ce notă ai luat la Limba română şi Matematică, la Capacitate

Publicat: 21/06/2020 | 09:15

Elevii de clasa a 8-a așteaptă cu sufletul la gură rezultatele la Evaluarea Națională. După ce au trecut peste toate probele Capacității, aceștia se focusează acum pe profilul de liceu pe care l-au ales și speră ca rezultalele ce urmează să fie afișate să fie exact cele de care au nevoie.

După câteva zile de foc, nervi și stres, elevii de clasa a 8-a așteaptă acum rezultatele la Evaluarea Națională. Potrivit informațiilor oferite de edu.ro, acestea se vor afișa în cursul zilei de mâine, până în ora 14:00. După această oră, elevii se vor putea mobiliza și vor putea depune contestații.

NU RATA – ELEVII SE VOR MULȚUMI CU NOTE MICI LA CAPACITATE. SORIN BORODI: „SUBIECTELE DE LA EVALUAREA NAȚIONALĂ CONTINUĂ SĂ CONȚINĂ LUCRURI RUPTE TOTAL DE REALITATE”

Mai exact, în intrevalul orar 16-19, elevii de clasa a 8-a care nu au obținut notele dorite la examenul de Capacitate și care consideră că au fost nedreptățiți, vor putea depune contestație.

Când începe sesiunea specială de la Evaluarea Naţională 2020

Având în vedere pandemia de coronavirus prin care trecem în aceste momente, Ministerul Educaţiei a decis ca anul acesta să aibă loc o sesiune specială a Evaluării Naţionale, pentru ca elevii care nu au putut participa la examenelul propriu-zis din cauza unor probleme de sănătate să mai aibă o şansă de a da Capacitatea.

Anul acesta, în premieră, elevilor li s-a luat temperatura înainte de intrarea în sala de examen, iar cei care au avut o temperatură corporală de peste 37,3 grade, după trei testări succesive, nu au fost lăsaţi să intre în clase.

CITEȘTE ȘI – CAPACITATE 2020: CE SUBIECTE S-AU DAT LA MATEMATICĂ, LA EVALUAREA NAŢIONALĂ

Aşadar, cei care au avut febră sau s-au aflat în carantină sau izolare, vor da prima probă din cadrul sesiunii speciale a Evaluării Naţionale luni, 29 iunie. Iată calendarul complet:

  • 29 iunie 2020 – Probă scrisă: Limba şi literatura română
  • 30 iunie 2020 – Probă scrisă: Matematică
  • 1 iulie 2020 – Probă scrisă: Limba şi literatura maternă