La ce oră începe examenul la Matematică, la Evaluarea Naţională

Publicat: 16/06/2020 | 21:38

Evaluarea Națională 2020 a început luni 15 iunie. Elevii au susținut deja prima probă, cea la disciplina Limba și literatura română. Urmează a doua probă, ce va avea loc mâine, 17 iunie, la disciplina Matematică.

Aproximativ 170.000 de elevi din toată țara o să susțină miercuri proba la Matematică. Pentru a susține examenul elevii trebuie să ajungă mai devreme la școală, pentru a trece prin testarea epidemiologică, iar cei care au temperatura mai mare de 37,3  vor fi testați de patru ori la intervale de 2-3 minute pentru a se decide dacă starea  de sănătate le permite participarea la examen. (CITEȘTE ȘI: BAREM LIMBA ŞI LITERATURA ROMÂNĂ. CUM SE REZOLVĂ, DE FAPT, SUBIECTELE DE LA EVALUAREA NAŢIONALĂ)

La ce oră începe examenul

După ce au trecut de emoțiile de la proba de Limba și literatura română, urmează o nouă încercare, cea de la disciplina Matematică. Elevii trebuie să fie prezenți în sala de examene, cu aproximativ  jumătate de oră înainte de a începe proba, adică mai exact la ora 8:30. (VEZI ȘI: CE A PĂȚIT UN PROFESOR DE LA O ȘCOALĂ DIN TÂRGU-JIU, CARE A DIVULGAT SUBIECTELE DE LA EVALUAREA NAȚIONALĂ)

Însă, elevii trebuie să fie precauți și să aibă în vedere și triajul epidemiologic care se va face fiecărui, la intrarea în unitatea școlară. Pe lângă faptul că trebuie să se prezinte mai devreme la școală, ei  trebuie să aibă asupra lor un act de identitate.

Pentru rezolvarea subiectelor, elevii au la dispoziție 120 minute, din momentul distribuirii subiectelor. Fiecare elev va primi câte o coală tipizată, iar pe colțul care va fi lipit ulterior, acesta își va trece datele personale. Pentru redactarea lucrării au voie să folosească numai pix sau stilou de culoare albastră.