La ce distanță de casă te poți deplasa în timpul crizei coronavirusului. Ce înseamnă ”în apropierea locuinței”

Publicat: 27/03/2020 | 07:58

Interdicțiile de circulație impuse de autoritățile din România în contextul crizei coronavirusului i-au determinat pe mulți locuitori să ridice unele semne de întrebare. 

Întrebarea cea mai des întâlnită, după ce au intrat în vigoare măsurile restrictive stabilite prin ordonanță militară, a fost cea referitoare la sintagma ”în apropierea locuinței”. O astfel de distanță este interpretabilă, de altfel, iar lămuririle au fost absolut necesare. Potrivit autorităților, ”în apropierea locuinței” înseamnă o distanță pe care o poți parcurge în cinci minute. Totodată, a fost concepută și o nouă formă – simplificată – a declarației pe propria răspundere care trebuie semnată de persoana plecată de la domiciliul personal în această perioadă în care se încearcă stoparea răspândirii infecției cu noul coronavirus.

(CITEȘTE ȘI: CORONAVIRUS ÎN ROMÂNIA. CUMPĂRĂTURILE ON-LINE, UN VIS PE DURATA STĂRII DE URGENȚĂ! “NE CEREM SCUZE ȘI…”)

„Reamintim faptul că declarația pe proprie răspundere poate fi redactată integral olograf, cu preluarea tuturor elementelor din modelul declarației pe proprie răspundere pus la dispoziție. Precizăm faptul că orice alte inițiative de a dezvolta platforme electronice folosite pentru completarea declarațiilor pe proprie răspundere/adeverințe de angajator NU beneficiază de acordul autorităților guvernamentale și nu se realizează în colaborare cu acestea. În acest sens, avertizăm asupra riscului folosirii, în mod nejustificat, a unor astfel de instrumente electronice pentru prelucrarea și folosirea fără drept a datelor personale”, au precizat reprezentanții Grupului de Comunicare Strategică.

(VEZI ȘI AICI: ROMÂNCĂ DIN ITALIA, DEZVĂLUIRI DUREROASE DESPRE PANDEMIA DE CORONAVIRUS: „DOAR DUMNEZEU NE MAI POATE AJUTA”)