Kurt Thomas a murit! A fost primul gimnast american campion mondial! Reacția Nadiei Comăneci

Publicat: 08/06/2020 | 08:56

Kurt Thomas, primul gimnast american care a devenit campion mondial, a murit! El a fost medaliat cu aur la Campionatele Mondiale din 1978. Avea 64 de ani, iar decesul ar fi survenit ca urmare a unui accident vascular cerebral. Nadia Comăneci a transmis un mesaj de condoleanțe familiei fostului sportiv american.

CITEȘTE ȘI: DOLIU ÎN LUMEA FOTBALULUI DIN ROMÂNIA. A MURIT GABI FULGA, DUPĂ CE CORPUL SĂU A CEDAT ÎN FAȚA BOLII NEMILOASE

Decesul campionului avea să fie anunțat de familia acestuia. “Ieri mi-am pierdut universul, cel mai bun prieten și sufletul meu pereche din ultimii 24 de ani. Kurt și-a trăit viața până la extrem și voi fi onorată pentru totdeauna de a fi soția lui”, a declarat Beckie Thomas, soția fostului gimnast, pentru revista International Gymnast Magazine.

A murit Kurt Thomas. Reacția Nadiei Comăneci

Nadia Comăneci a adus, la rândul ei, alături de foști mari sportivi, condoleanțe familiei îndoliate. “Cu toţii, noi, cei din familia gimnasticii, suntem întristaţi, şocaţi şi devastaţi de trecerea în nefiinţă a lui Kurt Thomas. Multă dragoste familiei tale. RIP Kurt Thomas”, a fost mesajul Zeiței de la Montreal.

NU RATA: A MURIT STEVE PRIEST, BASIST ŞI SOLIST AL TRUPEI THE SWEET. FOSTUL CHITARIST AL FORMAȚIEI: “MĂ SIMT FĂCUT BUCĂȚI ACUM”

Inclus în Hale of Fame al gimnasticii, Kurt Thomas s-a stins din viață vineri, după ce suferise un accident vascular pe 24 mai. În carieră, Thomas a câștigat opt medalii la Campionatele Mondiale, dintre care trei de aur. La CM din 1978 de la Strasbourg (Franța), Kurt Thomas a cucerit primul aur mondial din istoria gimnasticii masculine americane.