Klaus Iohannis va decreta Stare de Urgență în România. Când va intra în vigoare

Publicat: 14/03/2020 | 19:10

În contextul crizei coronavirusului și ținând cont de faptul că România se află în Scenariul III al luptei împotriva epidemiei, președintele Klaus Iohannis a făcut o declarația la Palatul Cotroceni, anunțând că va declara starea de urgență.

Starea de urgență va intra în vigoare la începutul săptămânii vitoare, a declarat Klaus Iohannis.

„Am decis să decretez stare de urgenţă la începutul săptămânii viitoare”, a spus preşedintele, la Palatul Cotroceni, după ceremonia de învestire a noului Guvern Orban. Şeful statului a precizat și că acestă stare de urgenţă va oferi posibilitatea de a fi alocate noi resurse necesare în lupta împotriva noului coronavirus.

„Guvernul va avea posibilitatea să aloce mai mulţi bani pentru medicamente. Această procedură va permite să se facă achiziţii. Împreună şi numai împreună vom reuşi să trecem cu bine şi peste această criză”, a mai spus Klaus Iohannis.

Potrivit Constituţiei României, Articolul 93, intitulat Măsuri excepţionale, preşedintele României instituie, potrivit legii, starea de asediu sau starea de urgenţă în întreaga ţară ori în unele unităţi administrativ-teritoriale şi solicită Parlamentului încuviinţarea măsurii adoptate, în cel mult 5 zile de la luarea acesteia.