Klaus Iohannis, semnează marți decretul de prelungire a stării de urgență

Publicat: 14/04/2020 | 12:28

Președintele Klaus Iohannis a făcut săptămâna trecută anunțul conform căruia stare de urgență se va prelungi cu încă o lună. Această măsură care presupune restrângerea unor drepturi și libertăți este necesară  în lupta cu virusul COVID-19, pentru a diminua șansele de răspândire a virusului.

Astăzi, la ora 14 Klaus Iohannis va susține o declarație de presă, conform administrației Prezidențiale. Acesta este așteptat să semneze decretul de prelungire a stării de urgență. (CITEȘTE ȘI: MARCEL VELA A FĂCUT ANUNȚUL! CE RESTRICȚII CONȚINE ORDONANȚA MILITARĂ 9)

Starea de urgență a fost instituită în România pe 16 martie, pentru o perioadă de 30 de zile. Potrivit Constituției, la expirarea acestei perioade, dacă este necesar, starea de urgență se poate prelungi cu alte 30 de zile. (VEZI ȘI TREI PARTIDE NU SUNT DE ACORD CU PRELUNGIREA STĂRII DE URGENȚĂ ÎN ROMÂNIA. DECRETUL RISCĂ SĂ NU FIE APROBAT!)

„Sunt lucruri care se mişcă, însă, trăgând linie, am ajuns la concluzia că va fi nevoie de prelungirea stării de urgenţă. Am solicitat Guvernului să vină cu propuneri. La începutul săptămânii viitoare voi emite un nou decret pentru a prelungi starea de urgenţă cu încă o lună de zile. Acest lucru este necesar pentru a ţine epidemia sub control”, a declarat Klaus Iohannis, săptămâna trecută.