Klaus Iohannis, mesaj pentru români: ”Chiar dacă aceste Sfinte Sărbători ne găsesc departe de cei pe care ni i-am dori alături…”

Publicat: 11/04/2020 | 17:20

Klaus Iohannis le-a transmis tuturor românilor un mesaj, în preajma sărbătorilor pascale. Președintele este convins că numai împreună vom reuși să trecem peste această încercare grea.

”Credincioşilor romano-catolici, reformaţi, unitarieni şi evanghelici le doresc să primească Învierea Domnului cu sănătate, pace sufletească, speranţă şi grijă faţă de semeni! Chiar dacă aceste Sfinte Sărbători ne găsesc departe de cei pe care ni i-am dori alături, puterea credinţei noastre ne uneşte sufleteşte şi ne dă speranţa că, în curând, vom putea fi împreună din nou.

Dragi români, Fie ca sărbătorile pascale să ne aducă tuturor alinare şi puterea de a trece cu bine peste orice provocări. Sunt convins că uniţi şi încrezători în viitor vom ieşi întăriţi din această grea încercare”, a transmis Klaus Iohannis.

Klaus Iohannis nu va merge la biserică în noaptea de Înviere. Președintele a anunțat că își va petrece sărbătorile pascale alături doar de soția lui. (CITEȘTE ȘI: PREȘEDINTELE KLAUS IOHANNIS, DECLARAȚII DESPRE RELAXAREA STĂRII DE URGENȚĂ: „NOI, ÎN ROMÂNIA, NU SUNTEM ÎN ASTFEL DE FAZĂ”)

”Eu voi sărbători Învierea duminică, voi sta acasă cu soția mea, Carmen. Vom fi doar noi doi, nu mergem la biserică, nu mergem să luăm lumină, nu mergem la nimeni la masă, nu invităm pe nimeni la masă. Aprindem o lumânare acasă și ne vom ruga.

Asta aștept să faceți cu toții. E greu, dar e foarte, foarte important să respectăm și acum, de sfintele sărbători, regulile impuse”, a spus Klaus Iohannis.