Klaus Iohannis, mesaj de condoleanțe după exploziile din Beirut! „Suntem alături de Liban în aceste momente grele”

Publicat: 04/08/2020 | 23:17

Președintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj de condoleanțe marți seară, pe Twitter, în urma exploziilor tragice din Beirut. Acesta și-a exprimat solidaritatea pentru poporul libanez și a ținut să transmită acest lucru.

Mesajul lui Klaus Iohannis vine în urma celor două explozii uriașe ce au avut loc în Beirut. Au fost înregistratetr pagube considerabile, zeci de decese și mii de răniți. (CITEȘTE ȘI: ALERTĂ ÎN BEIRUT! AU AVUT LOC EXPLOZII URIAȘE SOLDATE CU APROXIMATIV 30 DE MORȚI ȘI MII DE RĂNIȚI)

„Condoleanțele mele profunde familiilor victimelor teribilei explozii din Beirut. Suntem alături de Liban și de poporul libenez în aceste momente grele”, a scris Klaus Iohannis pe Twitter.

Două explozii au zguduit Beirutul

Situația este dramatică în Beirut unde au avut loc două explozii puternice. Potrivit presei arabe, cele două explozii au avut loc în zona portului, iar motivele rămân încă necunoscute. În urma incidentului, o mulțime de persoane au fost rănite. Ministrul libanez al sănătății a vorbit despre „un număr foarte mare de răniți”

Se pare că cele două explozii au fost atât de puternicie încât au fost resimțite pe o distanță foarte mare. Unda de șoc a fost resimțită în orașele din apropiere, dar chiar și în Cipru, aflat la 240 de kilometri, potrivit BBC. (VEZI ȘI: CÂȚI BANI CÂȘTIGA PREȘEDINTELE KLAUS IOHANNIS PE AN. SUMA NU ESTE CEA LA CARE SE AȘTEAPTĂ TOATĂ LUMEA)

În urma exploziilor sute de oameni au fost spitalizați în capitala libaneză, iar autoritățile se tem că numărul morților este mult mai mare decât cel declarat până acum. Spitalele din oraș sunt deja supra aglomerate și nu fac față. Mai mult unul dintre spitalele mari din oraș nu mai poate primi noi pacienți din cauza supraaglomerării dar și pentru că explozia a afectat o parte a clădirii.