Klaus Iohannis este dispus să se vaccineze public pentru a demonstra siguranța tratamentului anit-COVID. „Sunt pentru vaccinare”

Publicat: 25/11/2020 | 21:09

Președintele Klaus Iohannis crede în puterea exemplului, așa că este dispus să se vaccineze public pentru a pune capă scepticismului românilor față de vaccinul anit-COVID.

Klaus Iohannis a avut miercuri, la Palatul Cotroceni, o şedinţă de evaluare şi prezentare a măsurilor cu privire la gestionarea epidemiei de COVID-19. În urma ședinței, președintele a susținut o conferință de presă, în care a fost abordat și subiectul vaccinului anti-COVID. Legat de această temă, Kluas Iohannis a fost întrebat de unul dintre jurnaliști dacă se va vaccina public pentru a da un exemplu. (CITEȘTE ȘI: RAED ARAFAT CREDE ÎN PUTEREA EXEMPLULUI. SE VA VACCINA PUBLIC PENTRU A DEMONSTRA SIGURANȚA TRATAMENTULUI ANTI-COVID-19. „AM ÎNCREDERE ÎN ACEST VACCIN”)

Dacă se crede că asta ar ajuta, da, cu plăcere. Cum să nu? Nu am nicio problemă cu asta. Eu sunt pentru vaccinare dacă asta a fost o întrebare indirectă. Personal, sunt pentru vaccinare. Asta-i metoda de stopare a pandemiei, alta nu-i.”, a răspuns Kluas Iohannis.

În asentimentul președintelui se află și Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat care a declarat că dacă situația o impune, multe persoane publice, de la putere, chiar și el, ar trebui să facă acest pas în văzul lumii, pentru a arătă că vaccinul este cât se poate de sigur.

Campania de vaccinare va distruge scepticismul românilor

Klaus Iohannis a mai vorbit și despre faptul că mulți dintre români nu au încredere în vaccin și o să refuze administrarea acestuia. Șeful statului a declarat că este sigur că după ce o să înceapă campania de vaccinare, iar oamenii o să primească date clare, o să fie convinși de eficiența și siguranța vaccinului. (VEZI ȘI: KLAUS IOHANNIS A EXPLICAT CUM SE VA DESFĂȘURA CAMPANIA DE VACCINARE A ROMÂNILOR. „LA LOCUL DE MUNCĂ, CENTRE FIXE ȘI MOBILE SAU DRIVE-THROUGH”)

 „Eu am înțeles că sunt oameni sceptici, inclusiv cadre medicale, în ce privește vaccinarea, dar prin această campanie și prin procedurile de punere în circulație a vaccinurilor, datele vor deveni mai clare. Românii vor înțelege că asta e metoda prin care se poate stopa pandemia și alta nu-i”, a declarat președintele.

Șeful statului a precizat că strategia de vaccinare împotriva Covid-19 va fi aprobată în Guvern vineri, iar săptămâna viitoare va fi aprobată în CSAT, probabil miercuri. Strategia va fi făcută publică.