Klaus Iohannis, despre campania de vaccinare anti-COVID: “Vom avea diferite tipuri de vaccin. Dacă ne vaccinăm, până în vară putem scăpa de pandemie”

Publicat: 18/12/2020 | 17:21

Președintele României a făcut un anunț important astăzi, după ce a vizitat Centrul național de stocare a vaccinurilor anti-COVID. Potrivit declarațiilor sale, vom avea diferite timpuri de vaccin împotriva virusului SARS-CoV-2 și toate sunt foarte eficiente. Klaus Iohannis a mai subliniat că, “dacă ne vaccinăm, până în vară putem scăpa de pandemie”.

Klaus Iohannis, dezvăluiri despre campania de vaccinare anti-COVID

În această după-amiază, după ce și-a încheiat vizita la Institutul “Cantacuzino” din București, șeful statului a publicat un mesaj pe contul său de Facebook în care a anunțat că, peste trei sau patru luni va începe vaccinarea împotriva noului coronavirus a populației generale, iar în prima fază vor fi imunizate persoanele care lucrează în spitale și clinici private, dar și personalul esenția.

“Vom intra imediat după Crăciun în campania de vaccinare cu o primă tranșă de 10.000 de doze. În prima etapă, va fi vaccinat personalul medical, apoi personalul esențial, iar în martie – aprilie populația generală. Vaccinarea este voluntară, dar o recomand tuturor, fiindcă este singura cale de a scăpa de pandemie. Vom avea diferite tipuri de vaccin, toate foarte bune, sigure și eficiente, autorizate la cele mai înalte standarde europene. Dacă ne mobilizăm și ne vaccinăm, până în vară putem scăpa probabil de această pandemie. Până atunci însă trebuie să avem mare grijă și să respectăm restricțiile! Măsurile în vigoare s-au dovedit corecte și rămân obligatorii și de Crăciun, și de Anul Nou. Este interesul fiecărui român să le respecte pentru ca el, copilul sau părintele lui să nu ajungă în spital. De aceea, în timpul sărbătorilor, dacă vreți să vă fie bine, stați acasă cu familia!”, a scris Klaus Iohannis pe pagina sa de Facebook.

Vom intra imediat după Crăciun în campania de vaccinare cu o primă tranșă de 10.000 de doze. În prima etapă, va fi…

Publicată de Klaus Iohannis pe Vineri, 18 decembrie 2020

 

Nu rata: Klaus Iohannis, avertisment dur pentru români înainte de sărbători: “Cei care nu înteleg de vorba bună, vor avea surpriza să fie amendați”

Primele 10.000 de doze vor ajunge în țara noastră în câteva zile, în perioada 26-31 decembrie, după ce vaccinul va primi avizul Agenţiei Europene a Medicamentului.

Cum vor arăta etapele de vaccinare anti-COVID în România

Conform medicului Valeriu Gheorghiță, pe 26 decembrie va fi livrată prima tranşă simbolică de circa 10.000 de doze de vaccin anti-COVID, care, ulterior, vor fi distribuite la 10 spitale de linia I din ţară. Acesta a precizat că mai întâi vor fi imunizaţi lucrătorii din sistemul medical, în etapa a II-a – populaţia la risc, pentru personalul esenţial, şi, în ultima etapă, populaţia generală.

“Este o facilitate pregătită să primească vaccinurile, după ce Agenţia Europeană a Medicamentului va elibera autorizarea condiţionată de punere pe piaţă. Din ceea ce noi ştim la momentul actual, pe 26 decembrie va fi livrată prima tranşă simbolică de circa 10.000 de doze, doze care, ulterior, vor fi distribuite către spitalele de linia unu, spitalele care au intrat în prima linie împotriva COVID-19 în această pandemie, a declarat Valeriu Gheorgiţă la evenimentul de prezentare a Centrului naţional de stocare a vaccinului COVID-19, la Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară “Cantacuzino”, relatează digi24.ro.

El a precizat că a doua zi după livrarea primei tranşe, vaccinurile vor fi distribuite către 10 spitale, două din București și celelalte opt din țară.

Vezi și: Coronavirus România 18 decembrie. Au murit! Anunțul făcut de autorități