Klaus Iohannis, declarații tranșante la adresa PSD-ului după ce s-a aprobat legea prin care se dă autonomie largă Ținutului Secuiesc

Publicat: 29/04/2020 | 12:27

Președintele României a făcut declarații tranșante la adresa PSD-ului, după ce a aflat că azi a fost aprobată o legea prin care se dă autonomie largă Ținutului Secuiesc. În cursul acestei zile, Klaus Iohannis va discuta cu premierul Ludovic Orban, câțiva miniștrii, dar și cu șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, despre măsurile de gestionare a epidemiei de COVID-19.

Citește și: Noi descoperiri făcute despre boala rară din China! Coronavirusul rămâne în aer mai multe ore în spațiile aglomerate și camerele neaerisite

Klaus Iohannis, declarații tranșante la adresa PSD-ului

Președintele României și-a exprimat nemulțumirea față de proiectul de lege pentru autonomia Ținutului Secuiesc, care a fost aprobat astăzi de Camera Deputaților.

“Este incredibil ce se întâmplă în Parlamentul României! PSD-ul a ajutat UDMR-ul să treacă prin Camera Deputaţilor o lege prin care dă autonomie largă Ţinutului Secuiesc! Este incredibil unde a ajuns PSD-ul! Marele PSD se luptă în birourile secrete din Parlament ca să dea Ardealul ungurilor. În timp ce eu, Guvernul și alte autorități ne luptăm cu pandemia, cu salvarea oamenilor, PSD-ul se luptă ca să dea Ardealul ungurilor.

Oare ce v-a promis Viktor Orban în schimbul acestor înțelegeri? Asta înseamnă o majoritate toxică, o majoritate toxică a PSD-ului! De aceea am vrut alegeri anticipate. Eu nu mai vreau ca problemele importante ale naţiunii să fie decise de PSD. (…). Este inadmisibil așa ceva și cât timp voi fi președintele României o astfel de lege nu va exista! Vă mulțumesc”, a spus Klaus Iohannis.

Află și: REACȚIE. V. Dăncilă, postare dură privind autonomia Ținutului Secuiesc: „Este un afront la adresa suveranității statului român”

Astăzi, îcepând cu ora 12:30, președintele României va avea la Palatul Cotroceni o ședință privind măsurile de gestionare a epidemiei de coronavirus cu prim-ministrul Ludovic Orban, Ministrul Apărării Naționale, Nicolae Ciucă, Ministrul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, Virgil Popescu, Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, Ministrul Educației și Cercetării, Monica Anisie, și șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat.

Nu rata: Donald Trump vrea să ceară despăgubiri Beijingului, în urma pagubelor cauzate de noul coronavirus. Care este suma uriașă la care s-a gândit

Klaus Iohannis, anunț despre anul școlar 2019 – 2020

În urmă cu două zile, șeful statului a făcut declarații importante în legătură cu anul școlar 2019 – 2020 și a vorbit și despre modificarea intervalului orar în care persoanele care au peste 65 de ani pot să iasă din case în timpul pandemiei de coronavirus pe teritoriul României.

“Grădinițele, școlile și universitățile nu se vor redeschide în acest an școlar și nu se vor relua cursurile prin prezența fizică a elevilor și studenților. Am luat această decizie pentru că există riscul major de infectare atât a elevilor și profesorilor, cât și a familiei. Evaluarea Națională și Bacalaureatul se vor organiza așa cum au fost planificate de la început, însă cu respectarea unor reguli foarte stricte de distanțare. Elevii din clasele terminale vor putea face pregătire la școală pentru examenele naționale în perioada 2-12 iunie, dar doar respectând strict condițiile speciale. Anul școlar se va termina pe 12 iunie, iar până atunci vor continua formele de învățământ la distanță, ca și până acum, și se vor încheia mediile.

Am decis, de asemenea, ca persoanele peste 65 de ani să aibă la dispoziție două intervale zilnice, 07:00-11:00 și 19:00-22:00, pentru a putea ieși la cumpărături sau pentru a face mișcare în jurul casei”, a afirmat Klaus Iohannis.