Klaus Iohannis, decizie de ULTIMA ORĂ! Ce se întâmplă cu şcolile din toată ţara, pe perioada stării de urgenţă

Publicat: 14/04/2020 | 14:23

Iohannis a semnat astăzi un nou decret cu privire la noi măsuri obligatorii pentru a depăși cu pierderi cât mai puține criza gravă de coronavirus. Astfel, șeful statului a anunțat reglementările într-o conferință de presă, marți, 14 aprilie.

Klaus Iohannis a declarat următoarele:

”Numărul persoanelor infectate cât si numărul deceseleor cresc zilnic intr-un rtim alert.

Cu siguranță că fără aceste măsuri de izolare ne-am fi confruntat cu o explozie a cazurilor imposibil de gestionat.

Acțiunea fermă si timpurie salvează vieți!

Dragi români, pericolul nu a trecut, iar o relaxare a restricțiiilor în perioada următoare ar trece la o creștere vertiginoasă a cazurilor.” , a declarat Klaus Iohannis.

CITEȘTE ȘI: Iohannis a făcut anunțul: se prelungește starea de urgență! ”Stați acasă, altfel, ajungeți pe un pat de spital!”

”Stați acasă pentru a ne putea recăpăta viața cât mai repede. Nu putem permitem niciun pas înapoi, atât timp cât avem parte de o răspândire intracomunitară.

În mod evident, școlile rămân închise. Cursurile vor continua online în toată țara. Guvernul va lua măsurile astfel încât să fie asigurată toată alimentația cetățenilor. Pe perioada stării de urgență se pot plafona prețurile medicamentelor și a  alimentelor strict necesare.

În această perioadă este interzisă încetarea sau suspendarea centrelor rezidențiale de îngrijire a persoanelor vârstnice, a copiilor cu dizabilități.

Activitatea de judecată continuă numai în cazurile de urgență deosebită.”, a declarat Klaus Iohannis.