Klaus Iohannis, anunț de ultim moment. Când va fi ridicată starea de alertă: „Ne vaccinăm, ieșim din pandemie”

Publicat: 23/04/2021 | 10:40

Românii speră la ridicarea stării de alertă, iar de curând, Klaus Iohannis a făcut un anunț de ultim moment despre ridicarea restricțiilor. Șeful statului susține că, în continuare, vaccinarea populației este esențială și numai așa vom putea ajunge, din nou, la o viață normală.

Klaus Iohannis a vorbit despre momentul în care starea de alertă va fi ridicată din România și viața va reveni la normal.

Președintele României i-a îndemnat pe oameni, în continuare, să se vaccineze pentru ca totul să revină la normal și a mărturisit că acesta este singurul lucru ce ar putea duce la stoparea pandemiei.

„Fără vaccinare nu putem ieşi din pandemie. Calea de ieşire este vaccinarea în masă. Sunt implicat de la început (în campania de vaccinare, n.r.), voi continua să vizitez centrele de vaccinare, voi discuta cu oamenii şi voi face declaraţii publice, precum astăzi.

Dragi români, mergeţi să vă vaccinaţi!
Campania merge destul de bine, avem circa 100 de mii de persoane vaccinate zilnic. Pe măsură ce pandemia se reduce – se reduce numărul de infectări, se reduc decesele, numărul pacienţilor la ATI – se vor relaxa, gradual, măsurile necesare pentru controlul răspândirii pandemiei.

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă împreună cu Institutul Naţional de Sănătate Publică evaluează situaţia, fac propuneri şi, uşor-uşor, se atenuează câte o măsură, pe urmă începem să renunţăm la alte măsuri până când ieşim din pandemie şi ne reluăm viaţa în mod normal. Vestea bună este că vom dispune de suficiente doze de vaccin.

Ne vaccinăm, ieșim din pandemie. Dacă nu, se vor tot îmbolnăvi şi muri oameni şi nu cred că îşi doreşte cineva aşa ceva”, a spus preşedintele.

Când va fi ridicată starea de alertă din România

Klaus Iohannis a menționat că starea de alertă se va ridica în momentul în care numărul de infectări și decese va fi în scădere.

„În măsură în care se reduce numărul de îmbolnăviri se va renunța şi la starea de alertă, la un moment dat, după o analiza atentă. Eu îmi doresc să ajungem cât mai repede în această etapă”, a răspuns Iohannis.

Sursă foto: Shutterstock