Klaus Iohannis a intervenit în cazul ”Spitalului morții”: ”Militarizare! Forțele de ordine trebuie să intervină. Este necesar!”

Publicat: 02/04/2020 | 17:13

Klaus Iohannis a vorbit despre situația grea de la Spitalul Județean din Suceava. El a văcut o videoconferință cu oamenii din Guvern pe care i-a trimis la Suceava.

”Am convocat aceasta videoconferință ptentru că avem o situație specială în Suceava. Discutăm ce s-a făcut și ce se va face. Trebuie să soluționăm criza din Suceava.

Suntem alături de voi, dragi suceveni. Măsura nu este o sancțiune pentru Suceava. E o măsură absolut necesară pentru a vă proteja pe voi și pentru a îngrădi răspândutea virusului.

Autoritățile locale au primit sarcină foarte clară. Nu se va întrerupe aprovizionarea Sucevei. Economia trebuie să meargă mai departe.

Avem lucruri care nu funcționează și trebuie reglementate urgent. Am avut discuții separate cu Orban, Vela, Tătaru și am stabilit în  mare care sunt liniile de acțiune. Vreau să le rezum, acum.

Încep cu Spitalul Județean. Au apărut probleme mari. Nu este momentul ce și cum s-a întâmplat. Trebuie să repunem urgent în funcțiune spitalul. Pentru asta este acolo domnul Tătaru. Și cu secretarul de stat Oprea. Sarcină clară, să repună spitalul în funcțiune. El va rămâne acolo.

Este necesar să se introducă procedure militare. Militarizare a spitalului.

E nevoie ca spitalul să fie dotat cu ce este necesar.

Forțele de ordine trebuie să intervină ferm. E nevoie. Fiți fermi”, a spus Klaus Iohannis.