Klaus Iohannis a făcut anunțul: „Rămân restricții: nu vom putea ieși decât câte 3 și nu avem voie să..”

Publicat: 28/04/2020 | 18:42

Klaus Iohannis a susținut, marți seara, o conferință de presă. Președintele a vorbit despre noile măsuri care se vor impune după 15 mai, dar și despre posibilele efecte negative ale unei relaxări premature a măsurilor de protecție.

”Este mai mult de o lună şi jumătate de când trăim cu această stare de urgenţă. Deja putem să tragem destul de multe concluzii statistice. Aş începe prin a remarca faptul că autorităţile, împreună cu medicii şi românii au obţinut rezultate notabile. Societatea românească a dovedit maturitate. După 15 mai anumite restricţii vor fi reduse. Trebuie să fim foarte atenţi. Nu am atins maximul în România şi o relaxare prematură, ar putea distruge rezultatele bune de până acum. Sunt conştient că medicilor şi românilor le-a fost foarte greu”, a declarat Klaus Iohannis.

Nu vom putea să ne întâlnim decât maxim 3”

„Repet, pericolul nu a trecut. E nevoie în continuare de maximă atenţie. Faptul că din 15 mai e posibil să relaxăm unele măsuri, nu înseamnă că vom reveni brusc la viaţa normală.

Vor rămâne foarte multe restricţii în vigoare. Nu vom putea să ne întâlnim decât maxim 3, nu vom putea merge la restaurante, nu vom putea ieşi din localităţi decât dacă avem un motiv întemeiat”, a mai spus Klaus Iohannis.

Până astăzi, 28 aprilie, pe teritoriul României, au fost confirmate 11.616 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 3.404 au fost declarate vindecate și externate. Totodată, până acum, 663 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19, au murit. (CITEȘTE ȘI: FOCAR DE COVID-19 LA UN ABATOR DIN GERMANIA! PESTE 200 DE LUCRĂTORI ROMÂNI AU FOST INFECTAȚI)