Klaus Iohannis a făcut anunțul așteptat de toți românii. Președintele l-a desemnat premier pe Florin Cîțu

Publicat: 22/12/2020 | 20:19

Klau Iohannis a făcut anunțul pe care toți românii îl așteptau. Președintele l-a desemnat pe Florin Cîțu noul premier.

Florin Cîțu a fost desemnat noul premier al României, de către Klaus Iohannis. Acesta are la dispoziție 10 zile pentru a forma guvernul, însă liderii coaliției au spus că miercuri seara va fi votat Executivul, notează mediafax.ro.

„Vreau să îi asigur pe români că îmi dau seama și știu perioada dificilă prin care trece România și vreau să le garantez că voi face tot ce este posibil pentru a avea o guvernare stabilă și de lungă durată. România trece, în această perioadă, printr-o criză dublă, una de sănătate și una economică. Este rolul acestei guvernări să treacă cât mai rapid România prin criza de sănătate, cu cât mai puține costuri pentru români și să reașezăm economia pe picioarele ei, sănătoasă”, a spus Florin Cîțu.

„Vin în fața dumneavoastră cu o echipă de profesioniști. În același timp, fiecare minister și fiecare ministru va avea obiective clare din partea prim-ministrului, care vor fi monitorizate trimestrial. Mă voi asigura că aceste obiective vor fi duse la îndeplinire”, a mai spus el.

Klaus Iohannis l-a desemnat premier pe Florin Cîțu

„Săptămâna trecută, după prima rundă de consultări, am spus că e încă nevoie de câteva zile pentru ca lucrurile să se cristalizeze și s-au cristalizat. O coaliţie formată din PNL, USR PLUS şi UDMR şi-a dovedit majoritatea în parlament. Astăzi, liderii coaliţiei s-au prezentat împreună şi au propus un candidat pentru poziţia de premier. Am decis să îl desemnez pe domnul Florin Cîţu pentru poziţia de prim-ministru”, a spus Iohannis.