Kanal D a făcut anunțul oficial în plină pandemie! Ce se va întâmpla începând din 16 aprilie

Publicat: 10/04/2020 | 12:06

Televiziunile au fost obligate să își modifice grilele de programe din cauza pandemiei de coronovirus, în contextul în care emisiunile live nu au mai putut avea loc din cauza măsurilor de distanțare socială, iar alte spectacole cu public au devenit, temporar, doar amintire.

În astfel de condiții, au apărut emisiuni înregistrate, reluări, filme și seriale, iar Kanal D nu poate face excepție. Reprezentanții postului au decis să introducă în grilă un nou serial, fiind vorba despre unul istoric, subiectul constituindu-l viața familiei de Medici, cea care a marcat perioada renascentistă.

Potrivit informațiilor furnizate de paginademedia.ro, serialul ”Familia Medici: Conducătorii Florenței” va debuta săptămâna viitoare, iar primul episod va fi difuzat joi, 16 aprilie, de la ora 22:00. Producția va fi ”pe sticlă” două zile pe săptămână, în fiecare joi și vineri. Printre actorii care vor apărea în acest serial se află și celebrul Sean Bean, iar fanii ”Games of Thrones” îl vor recunoaște, imediat, pe… Ned Stark.

(CITEȘTE ȘI: SIMINA, VEDETA DE LA “PUTEREA DAGOSTEI”, SHOW DIFUZAT DE KANAL D, A NĂSCUT. “NU A EXISTAT NICI CEA MAI MICĂ PROBLEMĂ!”)

Familia de Medici și sprjinul financiar acordat culturii

Cu sprijinul financiar al familiei Medici au fost dezvoltate pictura și arhitectura. Giovanni di Bicci, în 1419, însărcinează pe Filippo Brunelleschi cu renovarea Basilica di San Lorenzo di Firenze care devine cavoul familiei Medici (aici fiind înmormântați 46 de membri ai familiei).

Maeștrii ai artei sprijiniți de Cosimo de Medici erau Donatello și Fra Filippo Lippi. Însă contribuția cea mai însemnată în sprijinirea artei îi revine lui Lorenzo de Medici. La masa lui se întâlnesc artiști, gânditori, de rangul lui Michelangelo, Demetrios Chalkondylas, Angelo Poliziano, Christoforo Landino, Giovanni Pico della Mirandola, Francesco Granacci, Sandro Botticelli și Leonardo da Vinci. Fiind colecționari de opere de artă, familia Medici a contribuit la îmbogățirea cu opere de artă a muzeului Galleria degli Uffizi din Florența.

În domeniul arhitecturii pot fi enumerate:

  • Basilica di San Lorenzo, Dom Santa Maria del Fiore 1436.
  • Palazzo Medici-Riccardi, 1444, arhitect Michelozzo.
  • Palazzo Pitti, mulțumită Eleonora de Toledo,soția lui Cosimo, 1550 arhitect Buonaccorso Pitti
  • Uffizien, arhitect Giorgio Vasari însărcinat de Cosimo I. 1560,
  • în 1562 înființează Accademia dell’ Arte del Disegno unde stă opera lui Michelangelo „David“
  • Grădina-Boboli în spatele lui Palazzo Pitti,
  • Belvedere,
  • Biblioteca Medicea Laurenziana.

(VEZI ȘI AICI: CE MESERIE A AVUT TEO TRANDAFIR ÎNAINTE SĂ FIE VEDETĂ TV. DECLARAȚII SURPRINZĂTOARE: „M-AM ÎNTORS LA TONETĂ…”)