Justin Bieber, diagnosticat cu o boală mortală, dar și cu mononucleoză cronică. Artistul a făcut declarații sfâșietoare

Publicat: 09/01/2020 | 12:22

Justin Bieber a fost diagnosticat cu o boală mortală, dar și cu mononucleoză cronică. Artistul s-a luptat cu maladiile în mare secret, iar frumoasa lui soție, Hailey Bieber, dar și rudele lor i-au fost alături. Celebrul star canadian a decis să vorbească despre problemele sale de sănătate, după ce multă vreme fanii au speculat că ar avea probleme cu drogurile, pentru că avea câteva pete pe piele.

Citește și: Justin Bieber, contract de peste 20 mil. dolari cu YouTube

Justin Bieber, diagnosticat cu Lyme, dar și cu mononucleoză cronică

În vârstă de 25 de ani, Justin Bieber a primit diagnostice cumplite în 2018: avea boala Lyme și mononucleoză cronică, știută și sub numele de “boala sărutului” – cel mai adesea transmisă de virusul Epstein-Barr, iar simptomele ei sunt similare cu ale unei răceli mai serioase.

Vă reamintim că artistul canadian a fost tratat pentru depresie, fară să știe exact cauza, până când medicii au decoperit că suferă de boala Lyme. Depistată la timp, maladia mortală se poate trata cu succes cu antibiotice. Pe de altă parte, cu cât e descoperită mai târziu, cu atât efectele asupra organismului pot fi mai grave. În lipsa unui tratament, boala Lyme poate afecta pielea, articulațiile, sistemul nervos, inima sau creierul.

 “Oamenii tot spuneau că: «Justin Bieber arată ca naiba, că e pe amfetamină», însă nu și-au dat seama că am fost disgnosticat recent cu boala Lyme. Și nu doar atât, dar am suferit și de mononucleoză cronică – lucruri care mi-au afectat pielea, funcțiile creierului, energia și sănătatea în general. (…). Au fost doi ani grei, dar cu tratamentul potrivit, sper să înving aceasta boală incurabilă și să revin mai puternic ca niciodată”, a scris celebrul cântăreț pe contul său oficial de Instagram.

Justin Bieber a mai dezvăluit că vor fi făcute publice mai multe informații despre problemele sale de sănătate într-un amplu documentar în 10 episoade pe canalul său de YouTube, începând cu 27 ianuarie.

Justin Bieber nu este singura vedetă care suferă de boala Lyme. Bella Hadid, fratele și mama ei s-au luptat cu aceasta afecțiune delicată. Și Avril Lavigne, dar și Shania Twain au suferit din cauza bolii Lyme.

Ce este boala Lyme

Boala Lyme este cauzată de bacteria Borrelia Burgdorferi şi se transmite la oameni prin înţepătură de căpuşă. Simptomele includ febră, durere de cap, iritaţie pe piele în jurul înţepăturii. Dacă nu este tratată, infecţia se poate răspândi la articulaţii, inimă sau sistemul nervos central. Majoritatea cazurilor de Lyme se tratează cu antibiotice, potrivit Center of Disease and Prevention.

Căpuşele au în general corpul oval, plat, de dimensiunea unei seminţe de susan, însă, după ce hrănesc cu sânge, ele pot ajunge la mărimea şi forma unei boabe de cafea.