Judeţul care rămâne închis în România şi după ce se ridică starea de urgenţă! Marcel Vela: „Decizia nu este la mine”

Publicat: 07/05/2020 | 07:54

Starea de urgență va fi ridicată pe teritoriul României, după data de 14 mai, însă țara noastră va intra în stare de alertă. Chiar dacă măsurile restrictive vor fi relaxate, gradual, ținîndu-se cont de evoluția pandemiei de coronavirus, măsurile de protecție și de distanțare socială vor trebui respectate. Pe pagina sa de socializare, Marcel Vela, ministrul Afacerilor Interne, a răspuns unor întrebări referitoare ceea ce se va întâmpla începând cu data de 15 mai. 

Ministrul de Interne spune că – după 15 mai – oamenii vor putea ieşi din localitate, fără a se ține cont de limita de municipiu dau de județ, nefiind impusă o astfel limită.

”Am decis următorul lucru: puteţi să mergeţi, să părăsiţi localitatea, fără a ţine cont de limita de municipiu sau limita de judeţ. Aşadar nu este impusă o limită, pentru că era foarte dificil de impus limite în aceste zone metropolitane şi în consecinţă nu va exista o limită teritorial-administrativă în cadrul căreia să vă puteţi deplasa sau să nu vă puteţi deplasa”, a afirmat Marcel Vela, miercuri seară, într-o înregistrare video publicată pe pagina sa de Facebook.

(CITEȘTE ȘI: A APĂRUT UN NOU SIMPTOM AL CORONAVIRUSULUI. CE ÎNSEAMNĂ „DEGETUL COVID” ȘI CUM ARATĂ)

”Specialiștii vor evalua tot ceea ce ţine de evoluţia bolii”

Pe de altă parte, având în vedere situația medicală dificilă din județul Suceava, Marcel Vela spune că decizia ca județul să rămână închis nu se află la el, dar specialiștii epidemiologi vor analiza o astfel de decizie în funcție de mai mulți factori, printre care evoluția bolii și statistica înregistrată de județul Suceava.

Întrebat dacă se va redeschide municipiul Suceava, Vela a afirmat: ”Decizia nu este la mine, ca ministru al Afacerilor Interne, sau la nivelul guvernamental, decizia va fi la specialiştii în epidemiologie şi în tot ce ţine de oprirea răspândirii noului coronavirus, adică există un grup tehnico-ştiinţific ce lucrează în subordinea CNSSU care, împreună cu INSP, vor evalua tot ceea ce ţine de evoluţia bolii, de statistica înregistrată în Suceava şi de perspectiva ridicării acestei carantine pentru Suceava”.

(VEZI ȘI AICI: SCANDAL LA MORGA DIN BACĂU, DIN CAUZA MORȚILOR DE CORONAVIRUS. “AȘA CARI TU COVID-UL?”)