Judecătorul Ion-Tudoran – în umbra acțiunilor „la purtător” Autovit SA și a jocurilor de noroc între clanuri

Publicat: 06/01/2020 | 11:25

Apropiat financiar de afaceristul Florin Pîrvu zis „Chinezu” încă din anii 1993, când i-a autorizat prima activitate tip amanet din România postdecembristă pentru ca apoi să îi susțină și afacerile cu jocuri de noroc, fostul judecător Corneliu Bogdan Ion-Tudoran ar fi, potrivit unor informații, proprietarul unui pachet de 8-10% din acțiunile la purtător emise de SC Autovit SA. Astfel s-ar explica și calitățile asumate de magistrat, pe când era în funcție, de arbitru, strateg și beneficiar al afacerilor Autovit SA. Calitatea de acționar „la purtător” la Autovit SA a lui Ion-Tudoran justifică și spațiile generoase pe care le-au primit gratis fii săi în incinta celui mai mare târg auto din București. Plus alte multe cadouri și facilități. CANCAN.RO, site-ul nr. 1 din România, a obținut, în exclusivitate, imagini senzaționale care îl arată pe judecătorul Ion-Tudoran comportându-se… exact ca un proprietar al Autovit: mergând în șlapi prin Târg, cu limuzina parcată chiar pe locurile conducerii, trecând de la un comerciant la altul. Ion-Tudoran nu ar fi străin nici de partidele de jocuri de noroc cu mize de milioane de euro disputate între reprezentanții Clanului Butoane din Giurgiu, Florin Pîrvu “Chinezu” și Gigi Becali. (CITEȘTE ȘI: DEZVĂLUIRI-BOMBĂ! DE CINE ESTE PROTEJAT FOSTUL JUDECĂTOR ION-TUDORAN)

Surse apropiate Autovit SA susțin că mecanismul acțiunilor la purtător din această societate a fost implementat chiar de judecătorul Ion-Tudoran, pe când acesta profesa la Curtea de Apel București. Retras din magistratură – prin demisie, la finalul lunii august 2019 -, Ion-Tudoran nu a putut până acum să își devoaleze calitatea de acționar la Autovit SA. Ca dovadă, în adunările acționarilor Autovit SA niciodată nu s-a înregistrat o prezență de 100%, deoarece magistratul nu putut, legal, să își asume această afacere subterană. În schimb, a marcat prin autoritatea sa (mai ales a funcției de judecător în materie penală) deciziile importante ale conducerii societății Autovit SA. Drept pentru care gașca lui Florin Pîrvu zis „Chinezu” i-a stabilit, în semn de respect, apelativul „Zeus”. (NU RATA: CONTROVERSATUL JUDECĂTOR CORNELIU BOGDAN ION-TUDORAN, PROPRIETAR ”ASCUNS” AL UNEI VILE DE… 1,2 MILIOANE DE EURO)

Evaziune de 6,2 milioane lei

Consiliat de judecătorul Ion-Tudoran, Florin Pîrvu a transferat, în anul 2015, un număr de 4.052.568 acțiuni Autovit la purtător către unica sa fiică, Irene Pîrvu. Și nu a plătit un leu impozit la stat. Acum, autoritățile caută să recupereze prejudiciul. Cum valoarea de piață a acțiunilor prelute de Irene Pîrvu (calculată la valoarea activului net contabil) se ridica la 41.207.727,19 lei, rezultă o frumoasă evaziune de cel puțin 6,2 milioane de lei. Plasată integral pe umerii lui Irene.

Problema grupării „Chinezu” este că „Bogdan” nu prea mai are cum să mai ajute, fiind el însuși ocupat să se tot interneze prin spitale de psihiatrie pentru a se salva de ancheta penală a Secției pentru Investigarea Infracțiunilor în Justiție. Pe el și pe cei doi fii ai săi, Alexandru și Tudor. (VEZI ȘI AICI: AVENTURILE FOSTULUI JUDECĂTOR ION-TUDORAN: TRATAT PENTRU DIAREE LA OBREGIA, INTERNAT PENTRU PIERDEREA APETITULUI SEXUAL LA PREDEAL)

În șlapi, prin Târg, ca la el acasă

Corneliu Bogdan Ion-Tudoran a fost și este în Autovit ca la el acasă. O dovedesc și o serie de imagini surprinse din vremea când era încă judecător în timpul săptămânii și afacerist în weekend. Dacă la Curtea de Apel, unde profesa, poza într-un judecător dur, Corneliu Bogdan Ion-Tudoran se purta ca la el acasă în incinta Autovit. Vizita comercianții chiriași, ba îi mai și ajuta financiar „la termen” când era rugat, nu puțini fiind cei ce pot încă jura că magistratul Ion-Tudoran oferea, cu titlu de împrumut, mari sume de bani cu o camătă amețitoare.

Simbol al aristocrației și al respectului pentru profesia de judecător, ca un adevărat patron de târg, Corneliu Bogdan Ion-Tudoran nu avea vreo jenă să meargă prin Autovit în șlapii tradiționali dâmbovițeni. De altfel, limuzina neagră cu numere de SUA a magistratului avea voie să parcheze exact pe locurile rezervate conducerii administrative a societății Autovit SA, fapt cunoscut până și de portari.

Mai mult, de cel puțin un an de zile judecătorul Ion-Tudoran și-a abandonat două alte autoturisme fabricate și înmatriculate în SUA tot în târgul lui Florin Pîrvu. Teoretic, judecătorul ar fi trebuit să achite ca orice altă persoană taxele de parcare, însă Ion-Tudoran a beneficiat de tratament V.I.P. Mașinile lui și ale copiilor au zona lor, de care nu se atinge nimeni. (NU RATA: FOSTUL JUDECĂTOR CORNELIU BOGDAN ION-TUDORAN S-A ASCUNS LA SPITALUL DE PSIHIATRIE VOILA. ”BOLNAV ÎNCHIPUIT. ESTE BINE-MERSI ȘI FACE AFACERI!”)

Judecătorul Tudoran, în șlapi, prin Târg, ca la el acasă

Sprijinul Autovit și legăturile interlope ale judecătorului Tudoran

Un alt semn că magistratul Ion-Tudoran a jucat un rol activ în administrarea Autovit SA îl constituie sprijinul material oferit de această societatea familiei judecătorului. Fiul cel mare, Alexandru Ion-Tudoran, și-a găzduit ani buni de zile cabinetul său de fals avocat fix în clădirea centrală, în cel mai bun spațiu al Autovit SA. Și nu a plătit vreun leu.

Și fiul cel mic, Tudor Ion-Tudoran, a desfășurat acte de comerț în incinta Autovit, primind și el unul dintre cele mai bune spații din clădirea administrativă. Tot gratis. Mai mult, aceeași societate Autovit SA s-a implicat până și în mutarea mobilierului din locuința judecătorului. O dovedesc fotografiile în care odrasla Ion-Tudoran îi dirijează pe muncitorii Autovit veniți să încarce în furgoneta B 45 …. mobila familiei. Dar și susținerea în forță, prin interlopii Popescu Cristian și Andreescu Ciprian, a operațiunii de intimidare și șantajare a martorilor audiați de procurorii SIIJ la data de 26.08.2019. Tudor Ion-Tudoran a supravegheat atunci sediul instituției ajutat de cei doi locotenenți ai lui Florin Pîrvu pentru a oferi semnale categorice persoanelor audiate: „Nu vorbiți de tata!”

Interesante sunt și activitățile economice derulate de fiul cel mare al judecătorului, falsul avocat Alexandru Ion-Tudoran, în Bulgaria. Acesta este acționar „la vedere” în firma Conart Investment OOD din Ruse. Un motiv cât se poate de bun pentru a-și asuma frecvent rolul de turist. Sau poate cel de „cărăuș” pe ruta București-Giurgiu-Ruse. Oricum ar fi, drumul spre Giurgiu – Ruse este unul de plăcere. Căci în acest oraș, în Giurgiu, numele lui Ion-Tudoran este întampinat cu multă căldură și prietenie. Clanurile din oraș nu au uitat vremurile în care dreptatea era împărțită în Giurgiu de judecătorul stagiar  Corneliu Bogdan Ion-Tudoran. Și sunt gata oricând, de dragul amintirilor, să se așeze la masă. La masa de jocuri de noroc. (CITEȘTE ȘI: CE SE ÎNTÂMPLĂ LA SANATORIUL DE LUX UNDE ESTE INTERNAT FOSTUL JUDECĂTOR CORNELIU BOGDAN ION-TUDORAN. SE LUPTĂ CU”DEPRESIA”, DAR…)

Limuzina neagră cu numere de SUA a magistratului avea voie să parcheze exact pe locurile rezervate conducerii administrative a societății Autovit SA

Efectul fluturelui: când judecătorul Tudoran dă cu ciocanul, Butoane, Chinezu și Gigi își joacă norocul

Sărbătorită de grecii antici pe la jumătatea lunii iunie, zeița Fortuna, reprezentată deseori asemeni Justiției – tristă și oarbă, este des adulată de Octavian Grecu, liderul clanului Butoane din Giurgiu. O veche și bună cunoștință a judecătorului Ion-Tudoran. Culmea este că aceeași pasiune nobilă pentru matematica zarurilor o împărtășește și Florin Pîrvu zis „Chinezu”. Și, bineînțeles, deja celebrul Gigi Becali. Condiția întâlnirii dintre Octavian Grecu „Butoane”, Florin Pîrvu „Chinezu” și Gigi Becali a constat în puterea funcției de judecător a lui Ion-Tudoran, dar și garanția acestuia, ca arbitru, pentru jocuri curate. Din matematica zarurilor, Gigi Becali și-a pierdut la un moment dat palatul în favoarea lui Florin Pîrvu. Undeva la 4 milioane de euro a fost pierderea lui Gigi, dar și câștigul lui „Chinezu”. Iar judecătorul Tudoran a fost, se pare, arbitru al acestei confruntări academice. La fel ca în multe alte dăți.

Doar că norocul nu a durat mult pentru Florin Pîrvu. Acesta a fost îngenuncheat apoi de o celebră pierderea de 5 milioane de euro suferită în fața lui „Butoane” din Giurgiu. Iar pierderea acestei sume de către Pîrvu a fost împinsă presei, spre deliciul cititorilor. Împinsă sau servită tocmai pentru a arăta public efectuarea unei plăți datorate. O probă derivată, cum ar spune judecătorul Ion-Tudoran, și el mare iubitor al hazardului jocurilor de noroc. (VEZI ȘI AICI: CONTROVERSATUL JUDECĂTOR CORNELIU BOGDAN ION-TUDORAN, SUSPECTAT CĂ A ”TRECUT” UN FORD MUSTANG PE NUMELE SOACREI)

Cine deţine informaţii despre acest subiect este rugat să ne scrie la pont@cancan.ro sau pe Whatsapp la 0741 CANCAN (226.226)