Judecătoarea condamnată pentru că a luat mită de la Bercea Mondial, în permisie, acasă, de sărbători

Publicat: 04/01/2020 | 19:18

Fosta șefă a Tribunalului Olt, Carmen Marinescu, condamnată în 2017 la închisoare cu executare într-un dosar de luare de mită, trafic de influență, spălare de bani și fals în declarații, a venit acasă, din închisoare, de Anul Nou, putând petrece astfel câteva ore alături de familie. (VEZI AICI: Judecătoarea lui Bercea Mondial, 8 ani de închisoare)

„Prieteni dragi, acesta este bradul care m-a așteptat (pentru câteva ore) acasă. Îmi era tare dor! Îmi este foarte dor de voi toți. Vă mulțumesc tuturor acelora care m-ați vizitat. Și acelora care mi-ați scris! Și acelora care ați fost lângă familia mea! Acelora care mi-ați transmis gândurile voastre bune și acelora care v-aţi rugat!

Acum ştiu (și sunt mândră de asta!) cât de plăcut este să ți se simtă absența aproape mai tare decât prezența! Scrisorile, vizitele și gândurile voastre mi-au dat multă putere! Sunt mândră de familia mea, de voi și de mine! Mă simt un om complet și pentru că am iertat tot și pentru că i-am înțeles pe cei care au plecat.

Ei oare cum se simt? Suntem oameni, cu bune și rele … Vă mulțumesc pentru că existați în viața mea, fie că ați rămas, fie că sunteți trecători! Vă iubesc pe toți și nici o închisoare nu va reuși să-mi ia aceste trăiri. .. La mulți ani, fericire și liniște! „, a postat fosta judecătorare pe pagina de socializare.

Fosta preşedintă a Tribunalului Olt, Carmen Marinescu, a fost condamnată la opt ani de închisoare, fiind găsită vinovată că a primit mită de la Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, pentru a dispune cercetarea sa în libertate.

Carmen Marinescu a fost condamnată la opt ani de închisoare după ce a fost găsită vinovată pentru trafic de influenţă, luare de mită, spălare de bani şi fals în declaraţii.

O mită de 200.000 de euro

Judecătoarea a primit mită în valoare de 200.000 de euro de la Anghel Sandu pentru a-l cerceta în stare de libertate în dosarul în care acesta era acuzat că şi-ar fi înjunghiat nepotul, dar şi pentru a pronunţa o soluţie favorabilă pe fond.

În acelaşi dosar au fost acuzaţi şi soţul judecătoarei, dar şi un avocat, care au primit condamnări de trei şi, respectiv, trei ani şi jumătate după gratii.

Procurorii au spus că, după ce șefa Tribunalului a primit mita, judecătoarea şi soţul ei au cumpărat mai multe bunuri materiale, care au fost confiscate. (NU RATA: Bercea Mondial, obligat să se califice într-o meserie)

Carmen Marinescu a fost trimisă în judecată de procurorii DNA în luna mai 2015, iar Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis să respingă apelul faţă de decizia luată de Curtea de Apel Craiova.