Joe Biden, noul președinte al Americii, s-a vaccinat împotriva COVID-19 în direct la TV

Publicat: 22/12/2020 | 17:48

Noul președinte al Americii s-a vaccinat împotriva noului coronavirus, în direct, la un post de televiziune. Aflat în categoria peroanelor de risc, la 78 de ani, Joe Biden s-a decis să își administreze prima doză din vaccinul anti-COVID.

Și Prima Doamnă a Americii l-a însoțit pe liderul Statelor Unite. Cei doi au fost filmați LIVE în timpul injectării pentru a le demonstra americanilor că procedura nu prezintă un pericol.

Vaccinul anti-coronavirus produs de Pfizer la un centru medical din statul Delaware i-a fost administrat recent noului președinte American.

Liderul de la Casa Albă nu a uitat să mulţumească oamenilor de ştiinţă care au făcut posibil tratamentul.

 „Fac asta pentru a demonstra oamenilor că trebuie să fie pregătiți atunci când va fi disponibil vaccinul. Nu e nimic îngrijorător. Aștept cu nerăbdare a doua doză, la fel și Jill. Ea a fost injectată mai devreme.”, a declarat Joe Biden.

În timp ce Joe Biden era imunizat, în Statele Unite al doilea vaccin anti-covid, dezvoltat de Moderna, a început să fie administrat. O infirmieră a dat startul unei alte campanii de imunizare. Tot muncitorii din prima linie şi persoanele în vârstă vor avea prioritate pentru serul produs de Moderna.

CITEȘTE ȘI: Joe Biden a căzut facturându-și mai multe oase. Prima reacția a lui Donald Trump

Ce se întâmplă în Rusia

Lupta împotriva coronavirusului continuă şi în Rusia. Liderul de la Kremlin laudă colaborarea dintre compania AstraZeneca şi cercetătorii ruşi.

„Sunt sigur că cooperarea experţilor ruși, în acest caz, cu compania AstraZeneca va permite o descoperire în dezvoltarea nu numai a vaccinurilor, ci a întregii game de medicamente esențiale.”, a declarat Vladimir Putin.