Jean Paler, în pericol din cauza pandemiei: “Suntem puși pe lista de exterminare”. Ce se întâmplă cu actorul care a fost operat pe cord deschis

Publicat: 13/04/2020 | 17:39

Jean Paler, unul dintre cei mai mari actori de comedie ai Romaniei, este în mare pericol din cauza pandemiei de coronavirus. Chinut de problemele cu inima, dar și de cheltuielile pe care le are cu medicamentele și nu numai, îndrăgitul artist a acceptat să vorbească despre situația delicată în care se află în prezent. Despre pensionari, el a spus că sunt “puși pe lista de exterminare”. În urmă cu aproape un an, actorul a fost operat pe cord deschis.

Citește și: Jean Paler, transformat complet după ce s-a aflat ce boală îl chinuie. Actorul a îmbătrânit enorm

Jean Paler, în pericol din cauza pandemiei: “Suntem pensionari puși pe lista de exterminare”

În cadrul unui interviu oferit de curând, Jean Paler și-a exprima nemulțumirea față de unele dintre măsurile stricte date prin Ordonanțele Militare. Mai mult, el a dezvăluit cu multă durere în glas că  nu se descurcă cu banii în această perioadă critică declanșată de epidemia de SARS-CoV-2: tratamentul medicamentos îl costă 1.000 de lei, iar pensia lui este de 940 de lei.

“Sunt pensionar și am 67 de ani. Vă întreb, pe ce principii s-a dat legea ca cei trecuți de 65 de ani să stea în casă și au voie doar 2 ore (11.00-13.00) să iasă din casă? Covid-19 ăsta are limită de vârstă? Pe ăla de 64 de ani sau mai tânăr nu-l ia? Căci din declarațiile și tot ce arată la televiziuni sunt de toate vârstele îmbolnaviți cu COVID-19. Deci, care e criteriul de vârstă fixă de 65 ani și peste? Apoi, dacă sunt singur și nu am pe nimeni, bolnav cardiac cronic (ultim grad) am nevoie de alimente, de medicamente, pe care trebuie să le cumpăr, nu pot coborî sa le iau, făcând foamea și ducând lipsa strictului necesar decât așteptând ca pușcăriașii ora de ieșire la aer. Cine a gândit această lege, înainte de a o pune în practică, nu s-a gândit la cei neajutorați”, a mărturisit Jean Paler pentru click.ro.

Află și: “Chinezii au făcut coronavirusul în laborator și noi avem dovada”. Ultima teorie a conspirației poate porni Al Treilea Război Mondial

Carismaticul actor este nemulțumit și de comercianții care au mărit foarte mult prețurile la spirt, mănuși de protecție, dar și la măștile chirurgicale: “S-a dat altă lege, să purtăm mască, să ne dezinfectăm cu spirt și altele. Ce-i cu bișnița din farmacii, cu prețurile de la 18 până la 25 de lei sticla de spirt, de 500 ml, era 5 lei înainte. O mască chirurgicală se vinde cu 8 lei și ajunge și la 30 de lei. Vă întreb, pe voi, care controlați soarta acestei țări și suflarea care a mai rămas în ea, ce măsuri de ajutorare ați luat? Am pensie de 940 lei, medicamentele mă costă, ca să pot trăi, de azi pe mâine, 1.000 de lei. Oare îmi permit să cumpăr dezinfectant și masca pe care ne obligați să o purtăm? Din ce bani? Mi-am spart ochelarii de vedere și trebuie să merg să-mi fac ochelari, nu mă încadrez în legile lor. Stau orb în casă. Între 11.00 și 13.00 nu mi poate rezolva nimeni. Atunci ce voi face, voi plăti amendă că nu am dreptul să circul, că am peste 65 de ani. Dacă-mi fac o pancartă pe care scriu ce mă doare și ies în stradă, mă arestează și mă și amendează. Suntem pensionari și puși pe lista de exterminare”.

Nu rata: Izolarea la domiciliu din cauza coronavirusului a afectat-o pe Monica Anghel: “Nu mai am chef să…”

Inima lui Jean Paler a funcționat doar 30% din capacitatea maximă

În urmă cu un an, îndrăgitul comediant a fost la un pas de moarte. În mai 2019, chiar înainte ca o echipă de medici să îi monteze defibrilatorul, cu ajutorul căruia a putut continua spectacolele pentru a-și rotunji veniturile, Jean Paler a făcut mărturisiri cutremurătoare.

“Inima mea mai funcționează doar 30%, doctorul Chioncel mi-a spus că pot să mor dacă nu mi se montează de urgență un defibrilator, un dispozitiv electronic care reglează ritmul inimii. Sunt foarte speriat. Vreau să revin pe scenă, să mai fac ceva bani pentru tratamente. Cu acest defibrilator mai am șansa să trăiesc, trebuie să țin un regim strict, să iau multe medicamente. Sper să fiu pe 30 martie la Sala Palatului, la spectacolul lui Vasile Muraru”, a povestit actorul, conform sursei citată mai sus.