Japonia, în stare de alertă din cauza ninsorilor record! Zăpadă 2 metri în unele zone și peste 10.000 de gospodării fără curent | VIDEO

Publicat: 17/12/2020 | 22:41

Ninsorile record care s-au abătut asupra Japoniei au declanșat o stare de alertă în rândul populației, dar și printre cei aflați la conducere. Militarii s-au deplasat în zonele în care peste 10.000 de oameni au rămas fără electricitate din cauza faptului că stratul de zăpadă a atins doi metri. Oficialii din cadrul Guvernului de la Tokyo se vor întâlni de urgență mâine și vor încerca să găsească soluții pentru problemele apărute din cauza iernii care a pus stăpânire pe țara lor.

Japonia, lovită de ninsori record: stratul de omăt a ajuns la 2 metri și mii de gospodării nu au curent

Comunitățile din centrul Japoniei și de-a lungul coastei de nord au rămas izolate, după ce timp de trei zile a nins fără oprire. Presa niponă a informat că nămeții măsoară doi metri înălțime în unele regiuni. Cele mai mari probleme sunt în prefecturile Niigata și Gunma, unde autoritățile au cerut ajutorul militarilor care s-au deplasat în zonele în care mii de oameni fără curent, relatează jurnaliștii de la scmp.com.

Potrivit celor mai noi informații, o autostradă a fost închisă de ninsori, iar peste 1.000 de mașini nu au mai putut să înainteze; cei aflați în autoturisme au fost nevoiți să aștepte intervenția salvatorilor, conform kyodonews.net. Imaginile cu zăpada abundentă care s-a așternut peste Japonia au făcut înconjurul lumii. În clipul de mai jos, puteți viziona câteva dintre acestea.

Premierul Yoshihide Suga va decide în cadrul reuniunii de urgență de mâine a guvernului ce măsuri va lua în zonele afectate de ninsorile abundente.

Nu rata: ANM a emis prognoza meteo pentru perioada 14 – 20 decembrie. În ce regiuni din România va ploua mai mult

Mulți dintre localnici au filmat scenele desprinse parcă din poveștile de iarnă, iar unele dintre video-uri au devenit virale.

Descoperă și: Revelion 2021. Ce avem voie să facem în noaptea dintre ani. Regulile comunicate de Raed Arafat

Citește și: Vaccinul, singura șansă să circulăm liber în Europa. Medicul Gindrovel Dumitra: “Să sperăm că la vară vom putea merge în vacanțe”