Jale în Băleni, județul Dîmbovița. Munca oamenilor, distrusă de vânt într-o singură zi: ”La mila Domnului…”

Publicat: 25/02/2020 | 11:37

Este jale în bazinul legumicol din Băleni, județul Dâmbovița, după codul galben de vânt puternic de ieri. După ce rafalele s-au domolit, oamenii au mers pe câmp și au dat nas în nas cu dezastrul.

Solariile pregătite din iarnă cu răsaduri care ar fi trebuit să ajungă în aprilie pe masa de Paști au fost smulse de vântul care a atins și 70 km/h.  Folia s-a transformat în franjuri, iar în urma solariilor a rămas în unele locuri doar scheletul metalic. Oamenii sunt disperați și se tem acum de un episod de ger de final de sezon rece care ar putea să distrugă complet culturile.

Bunicuța cu pagină de Facebook: ”Toți își dau cu părerea”

Revoltată, tanti Lenuța din Băleni, bunica devenită cunoscută pentru că are pagina de facebook și vinde legumele și online, a scris un mesaj și a arătat dimensiunea pagubelor.

„La prețurile din piețe, toți își dau cu părerea! Ieri sau astăzi nu cred că se va înghesui vreo televiziune să viziteze comuna BĂLENI! Și sunt foarte mulți oameni supărați! Acum poate se va gândi cineva că aceste construcții au nevoie de o asigurare! Ce să faci acum în mijlocul iernii când recoltele nu sunt gata. Aici vorbim de investiții foarte mari care sunt în plata naturii”, a scris bunica pe pagina de socializare. ”Pentru un singur solar, oamenii de aici s-au împrumutat la bănci mii de lei. Acum sunt ciuruite și mulți spun că au rămas la mila Domnului”, a mai scris femeia.