Izolat de familie în podul casei de teama coronavirusului, un tânăr din Maramureș a vrut să se sinucidă

Publicat: 07/03/2020 | 21:52

Un tânăr din Maramureș a vrut să se sinucidă după ce familia lui l-a izolat în podul casei, de teama coronavirusului. Băiatul abia se întorsese din Italia, dar nu era izolat la domiciliu.

Un tânăr din Curtuiușu Mare, Maramureș, recent întors din Italia, a încercat să se sinucidă după ce familia nu l-a primit în casă, îngrijorată că ar putea fi infectat cu coronavirus. Potrivit unor informații familia l-a trimis pe tânăr să locuiască în podul casei. Acesta nu era izolat la domiciliu, pentru că nu a revenit în țară din zone aflate în carantină sau din zona galbenă. „Este asimptomatic, dar datorită faptului că în familie există un bolnav cronic, aceștia au decis să îl izoleze”, se arată într-un comunicat de presă.

Tânărul, aflat în stare de ebrietate, s-a certat cu familia, după care a mers în podul casei, de unde a postat pe o rețea de socializare un mesaj prin care anunța că se sinucide. Mesajul a fost văzut de prietena lui, care a sunat familia.

Părinții tânărului au sunat la 112, iar la locuința familiei a sosit imediat o echipă de intervenție medicală, dar și un echipaj de poliție. A fost transportat la Spitalul de Boli Infecțioase și Psihiatrie din municipiul Baia Mare.

Tânărul aflat într-o stare avansată de ebrietate a fost consultat de către medicul infecționist și nu prezintă simptomatologie specifică Coronavirusului. De asemenea, a fost consultat și de către un medic psihiatru, care a decis rămânerea sub supraveghere și internarea acestuia în spital.