Italia prelungește lockdown-ul până după Paște

Publicat: 25/02/2021 | 14:29

 

Italia prelungeşte restricţiile naţionale cu încă o lună, din cauza răspândirii noilor tulpini de coronavirus. Pe cinci martie actualul lockdown trebuia să ia sfârșit, dar guvernul italian a decis să-l prelungească până pe șase aprilie. 

Noul guvern italian, condus de Mario Draghi a luat această decizie în ciuda presiunilor tot mai mari care se fac asupra autorităților pentru redeschiderea restaurantelor, a cinematografelor și a sălilor de fitness.

„Busola, pentru mine, este întotdeauna principiul protecției și protejării drepturilor fundamentale la sănătate, așa cum este scris în Constituția noastră, în articolul 32. 

În lupta împotriva acestui virus, care ne-a lovit atât de tare, nu trebuie să ezităm: limitarea răspândirii virusului până când, cu ajutorul campaniei de vaccinare, oprim definitiv COVID-ul și toate variantele sale, este condiția indispensabilă pentru ca țara să revină la un mod stabil și durabil”, a declarat ministrul Sănătății, Roberto Speranza, potrivit adnkronos.com.

Așadar, în urma deciziei luate de guvernul italian, în perioada în care are loc Paștele Catolic, pe 4 aprilie, restricțiile naționale vor fi în vigoare.

CITEȘTE ȘI DOUĂ BRAZILIENCE, ÎN VÂRSTĂ DE 19 ANI, SCRIU ISTORIE! GEMENELE TRANSGENDER S-AU OPERAT ÎN ACELAȘI TIMP. FOTO