Italia, din nou în pericol din cauza COVID-19. Au fost indentificate noi focare

Publicat: 20/06/2020 | 09:18

După ce în China au început să apară din nou cazuri de coronavirus, se pare că și Italia este din nou în pericol din cauza virusului ucigaș. Potrivit informațiilor din presa internațională, în Roma au fost descoperite două focare, iar autoritățile fac apel la prudența cetățenilor. 

Autoritățile din Italia fac din nou apel la prudența cetățenilor, după ce au fost raportate noi cazuri de infectare cu COVID-19. Potrivit informațiilor oferite de presa din Italia, se pare că au fost descoperite două noi focare, în Roma.

NU RATA – ȚARA „IMUNĂ„ LA CORONAVIRUS UNDE PUTEM MERGE ÎN VACANȚĂ VARA ACEASTA

„În unele regiuni, un număr mare de noi cazuri de COVID -19 continuă să fie semnalat”, se arată în ultimul raport săptămânal pentru săptămâna 8-14 iunie al Institutului Superior de Sănătate (ISS). Se pare că în Lazio s-au înregistrat cele mai multe cazuri de infectare cu noul coronavirus din această săptămână, un număr mult mai mare decât cel înregistrat în Lombardia. Focarele de COVID-19 din Roma au fost indentificate într-un hotel și înr-un imobil.

„Acest lucru ar trebui să încurajeze prudenţa, deoarece indică faptul că în unele părţi ale ţării circulaţia virusului este încă importantă. În ansamblu, tabloul general al transmiterii şi impactului infecţiei cu Sars-CoV-2 în Italia rămâne puţin critic”, se mai arată în raport. Cu toate acestea, epidemia este ținută sub control în Italia.

România, lovită de al doilea val de coronavirus?

Ministrul Sănătății reacționează după explozia de noi cazuri de coronavirus. Nelu Tătaru face un apel către populație pentru ca cetățenii să nu fie puși în fața unui al doilea val de COVID-19.

CITEȘTE ȘI – FIUL FOSTULUI FOTBALIST ILIE DUMITRESCU, INFECTAT CU CORONAVIRUS! ACTORUL A FOST INTERNAT

”Sper ca în perioada următoare, după ce avem o distanţă oarecare de 7-10 zile de la a treia perioada de relaxare, să revenim ca nr de cazuri într-un context în scădere. Suntem la 4 zile cu peste 300 de cazuri, cam la 7 zile în creştere. Sper să nu fie al doilea val. Nu trebuie să acţioneze doar autorităţile, ci şi populaţia. Sunt încă nişte precauţii care trebuie respectate. Am recurs la al treilea val de măsuri de relaxare tocmai mizând pe spiritul civic”, a declarat Ministrul Sănătății.